22.3.2014

Voihan ruutu!

Kraak, kraak, kuului kurkusta aamulla - eikä sitten paljon muuta. Kurkku ei ollut kipeä, mutta ääntä ei oikein kuulunut. Jes, ja tokokisat tulossa. Pikkuhiljaa aamun aikana raakkuminen muuttui hyvin barrywhitemaiseksi bassoääneksi. Tuttu soitti - ja oli hetken aikaa ihan hiljaa, miettiessään, minne oli soittanut, kun mörisin nimeni luuriin.
Friida ei saanut aamuruokaa, kun ennen yhtätoista lähdettiin hallille katsomaan, milloin on oma vuoro. VOI-luokkalaisia oli 7 ja meillä taas numero 1.  Onneksi kylmä ilma kirkasti ääntä, joten kun oma suoritus alkoi, ääni kulki jo kohtalaisesti.
Paikkamakuussa Friida meni suoraan lonkka-asentoon. Siinä se makasi hienosti koko ajan, mutta asennosta tuomari sakotti puoli pistettä. Pisteitä siis 9,5.
Seuraamisessa täyskäännökset olivat huonot. Minun askelmerkkini ja Friidan liike eivät oikein natsaa tässä, joten taidan muuttaa täyskäännöksen sellaiseksi, että käännytään samaan suuntaan molemmat. Vähän huuhailua oli koiralla välillä reitin varrella. Pisteitä 7.
Liikkeestä istumisesta 9. Oikein jees.
Luoksetulossa Friida teki molemmat stopit ja tulos oli 9. JEE!
Sitten tuli ruutu. Eilen ei käyty treenaamassa ja torstai-iltapäivän pikaruututreeni oli ihan ok. Ruutu on ollut tuossakin paikassa, missä se oli tänään, mutta kas, eipä löytynyt vaan Friida teki ihan omiaan. Liekö alkuviikon sulkeiset painostaneet vielä mieltä. Joka tapauskessa nollille meni ja se kyllä harmitti, sillä Friida on ollut ruudussa tosi hyvä.
Noudot olivat vähän laiskanlaisia. Hyppynoudossa Friida kolautti vähän hyppyä. 8. Metskusta 8,5.
Tunnistusnoudossa Friida löysi jo omansa, muttei luottanut itseensä vaan haisteli kaikki ja meni vielä haistelemaan merkkikuutionkin. Sitten se palasi, otti pahus vieköön väärän, tiputti ja toi omansa. Niinpä liike meni nollille.
Kauko-ohjauksessa eteni. Tuo, että heti alussa tehdään seiso istu, oli  haasteellinen ja sitä pitää harjoitella. Matka oli vielä Friidalle liian pitkä. Kiltti tuomari antoi pisteitä sentään 5.
Kokonaisvaikutelma 8.
Yhteispisteet 190 eli kaksi pistettä kolmostuloksesta jäätiin.

Koska Friida osaa ruudun ja tunnarin, olisi ainakin kakkostulos ollut tänään täysin mahdollinen, jos ne liikkeet olisivat menneet normaalin tason mukaan.

Kevään myötä pitää laajentaa ruutureviiriä eri paikkoihin. Ja nyt pitää myös ruveta bongailemaan, missä tulevaisuudessa olisi muualla kisoja. Oman seuran kisoja on vasta vuoden lopussa.

FRIIDAN TOKOILU löytyy tästä.

3 kommenttia:

 1. On se haastavaa tuo tokoilu. Olihan siellä paljon hyvääkin :)

  T. Erja Oulusta

  VastaaPoista
 2. Hyvältähän se näytti! Tsemppiä vaan reeniin ja tuleviin kisoihin :) Kun kerran ruudun ja tunnarinkin osaa, niin varmasti seuraavassa kokeessa nekin jo onnistuu :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Suvi. Toko on sellainen laji, jossa pitää saada monta palikkaa kohdalleen ja oikein samalla kertaa. Siinä on se haaste. Friida osasi seuraavana päivänä taas ruudun, mutta nyt pitää ruveta ruutupöniköiden kanssa kiertämään eri kentillä, jotta se osaa sen joka paikassa ja aina. Ja Saaga myös.

  VastaaPoista