20.5.2013

BH Friida

Tässä on tämän päivän saalis eli BH-kisamerkki osoituksena BH-kokeen hyväksytystä suorituksesta.
Olipa hiukan jännittynyt olo kisapaikalle mennessä. Lämpötila oli aika korkea ulkona, mutta onneksi olin Friidalle ottanut viilennysmanttelin, joka kyllä auttaa pitämään koiran raikkaana.

Kahdeksan koirakkoa oli kisaamassa. Me Friidan kanssa olimme toisessa parissa bordercollienartun kanssa. Friida teki ensin seuraamiskaaviot ja sitten sillä oli paikallamakuu. Seuraaminen oli pääosin aika mallikasta. Välillä kontakti laski, mutta suuren osan se taisi pitää kontaktiakin - ja tupsuhäntä heilui iloisesti. Välillä hönkäilin sille huulien välistä Hyvä, hieno! mutta hyvin hiljaa.

Paikallamakuu meni erinomaisesti alusta loppuun. Makuupaikka oli viileässä varjossa, joten kuuman seuraamisen jälkeen Friidalla oli varmaan tosi nautinnollista pötkötellä paikoillaan.

Tuomari Vesa Häkkinen kävi läpi suorituksemme ja pääasiassa hyvää ja muutama tyydyttävä saatiin. Ja paikallamakuusta se erinomainen. Tottelevaisuusosuus meni siis hyväksytysti läpi. Myös pariltamme. Kahdeksasta koirakosta neljä pääsi läpi tottelevaisuusosuudesta.

Kaupunkiosuus tehtiin Karhulan keskustassa, ja se nyt oli ihan helppo juttu, joten koko BH-koe läpäistiin.

                                                                     BH- Friida

Beauceronkaverimme Oiva läpäisi myös BH-kokeen, vaikka se ei ihan parastaan tänään näyttänytkään.
Hieno Oiva oli joka tapauksessa.

                                         - Onks toi jotain syötävää, tuumii Oiva.

Eilisestä agilitykisasta ei sen sijaan mitään pinssiä herunut vaan aivan toisenlainen merkki.

Palveluskoirapuolella puhutaan paljon koiran vietin nostattamisesta ja ensimmäisessä agilitykisassa taisi Friidankin vietti olla kohdallaan, sillä neidillä oli radan jälkeen sellaiset kierrokset, että se nappasi minua käsivarresta. Ei varmaan tarkoittanut niin lujaa, mutta lipsahti.  Haava on ihan pintahaava, joka meni nopeasti kiinni, mutta hetken veri virtasi.  Aika komea mustelma tuosta on kehittymässä. Pitää ruveta nopeammin palkkaamaan lelulla ja pitää kätensä pois koiran ulottuvilta.

Eka rata oli oikein hyvä. Yksi pyörähdys toi viisi virhepinnaa ja vähän yliaikaa. Toisella radalla hiukan kesti, ennenkuin löysimme yhteisen reitin. Hylky siitä. Kolmannella radalla toiseksi viimeisellä esteellä minä hyllytin, kun en ohjannut kunnolla viimeistä takaakierrosta. Puhdas rata vaihtui hylyksi, pahus vieköön.

FRIIDAN RADAT LÖYTYVÄT TÄSTÄ.

Huomenna mennään Saagan kanssa tohtorille.

1 kommentti:

  1. Teitte kyllä hyviä ratoja. Harvemmin Friida on käynyt niin kuumana et hän on näykäissyt sinua noin kunnolla.

    VastaaPoista