16.5.2013

Saaga täyttää tänään kuusi vuotta


Syntymäpäiväsankari sai lahjaksi lääkekuurin, joka alkoi eilen ja ajavarauksen ensi viikolla eläinlääkäriin.  Näet ontuminen ei ole loppunut. Annoin kipulääkekuurin jossain vaiheessa, mutta liian pienen annostuksen kaiketi. Lisäksi Saaga on saanut halutessaan juosta, joten sekin on varmaan pitänyt vaivaa yllä. Kun se on kävellyt hitaasti, se ei onnu, mutta kun rasittaa enemmän jalkaa, ontuminen jatkuu.

Eilen soitin Oiwalliseen ja sain ohjeeksi antaa viiden päivän kunnollisen kipulääkekuurin ja pitää koiran totaalilevossa. Pissatuslenkillä saa käyttää. Koska Oiwallisessa ei ole röntgenlaitteita, varasin tänään varan vuoksi ensi viikolle ajan Anjalan eläinlääkäriasemalle, jotta tarvittaessa voidaan oikea koipi röntgata syyn löytämiseksi. Edelleenkään ei mitään selkeää vaivakohtaa ole havaittavaissa. 

Assiakin pidän nyt riekkukiellossa, sillä eilen iltalenkillä sen vasen takakoipi selvästi oli kipeä. Lisäksi pitää olla tarkempi kipulääkkeen annon ajasta. Kannattaa pitää selkästi 12 tunnin välit eikä antaa ajan paljon ylittyä, jossa lääkemäärä pysyy vakaampana. Yön levon jälkeen neiti Passinen kulkee taas hyvin, mutta nyt saavat riekut vähän aikaa olla.

Eli lähdettiin Friidan kanssa kahdestaan kentälle palloilemaan. Kun on kavereitä kyydissä, Friida vinkuu ja vonkuu ja vaeltaa paksissa loppumatkasta todella rasittavasti. Mutta kun se oli yksin, paksissa oli hiiren hiljaista. Tosi lämmin iltapäiväkeli oli, joten ihan hirveästi en Friidaa juoksuttanut. Sen sijaan tehtiin vähän hihnaseuraamista naksuvahvistuksella. Lisäksi harjoiteltiin naksun kanssa kosketusalustaa. Minulle tarjottiin mm. alustan päällä makaamista ja alustan kuljettamista suussa minulle. Loppujen lopuksi onnistuneita tassuläimäyksiäkin saatiin, mutta en ole ihan varma, tajusiko tuo piski asiaa vielä kunnolla. Jatkamme treeniä. Tarkoitus olisi viedä kosketusalusta puomin ylösnousulle, mutta vasta sitten, kun koira oppii varmasti asettelemaan etutassunsa  sille. Onpa tässä kesä aikaa opettaa, kun loma alkaa.

3 kommenttia:

  1. Kaakelin palanen alustana on aika kova sana, sitä ei saa nostettua ainakaan kovin helposti.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut Saagalle täältä helteisestä Oulustakin!

    Nämä ontumishommat on joskus todella ongelmallisia, kun ei niistä kuvistakaan aina mitään selviä...

    T. Erja ja portugeesipojat Hupi & Piki

    VastaaPoista