25.8.2012

Varavaliosta tuli Suomen Muotovalio

Lähdettiin aamupäivällä Friidan kanssa Mäntyharjun ryhmänäyttelyyn. Tiedossa oli, että paikalla on neljä portugeesia ja paikalla selvisi, että kaikki olivat narttuja. No, siinäpä tuli nopeasti tunne, että huh hah hei, ei taida tästä tänään mitään tulla. Serkkutyttö Orkidea, jolle Friida hävisi sertin Mikkelissä,  oli myös paikalla. Vaan kuinkas sitten kävikään? Friida voittaa päsäytti, sai sertin ja niin siitä leivottiin Suomen Valio kertaheitolla. Jeee!

Friidan arviointi kuullosti tällaiselta ( tuomarina Raija Tammelin):
"Feminiiniset hyvät mittasuhteet. Hyvä pään täyteläisyys. Lempeä ilme. Jäntevä ylälinja. Riittävä rungon tilavuus. Hyvät pakarat. Sopiva luusto ja hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Kantaa häntänsä kauniisti. Etuosa saisi olla jäntevämpi. Kaunis karva ja käytös."

Eihän Friida mikään supertähti ole, mutta sievä koira kuitenkin, joten ihan kiva, että valioitui. 

Pokaaleita ja ruusukkeita saatiin useita. 
Orkidea tuli toiseksi tällä kertaa. 
Friida on ilmoitettu vielä Porvooseen, mutta taitavat meidän näytelmät vähäksi aikaa olla siinä. Toki voidaan joskus huvin vuoksi käydä näyttelyissä, mutta ihan kiva, ettei pakko ole mennä, ellei halua.

Mun mussukoira <3

Jäätiin odottamaan isoa kehääkin, melkein myöhästyttiinkin, kun aloitettiin yllättäen kasiryhmällä eikä kukaan kuuluttanut isojen kehien alkavan. Vaan eipä meillä ollut menestystä, niinkuin arvelinkin. Muutama pyörähdys ja pois ja kotimatkalle. Joka tapauksessa oikein oikein oikein hyvä päivä.

5 kommenttia:

 1. Ja sitten vielä sanotaan ettei voisi olla sekä kaunis että älykäs ;) Oikein paljon onnea!
  T. Hannele ja partasuut

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon Friida! =)

  VastaaPoista
 3. Hannele!!! :-)
  Friida kiittää tuosta älykkäästä. Emäntä kiittää onnitteluista.
  Kiitos Heli.

  VastaaPoista
 4. Hieno juttu, onnea!!! Friida on oikein nätti typy joten valion arvo on täysin ansaittu :)

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea uudelle valiolle ja omistajalle. Niinhän siinä yleensä käy, kun ei odota liikoja tai metsästää sitä viimeistä sertiä, niin se tipahtaa itselleen.

  VastaaPoista