1.10.2012

Varas iskee vaivihkaa

Tänään oli Friidan agilitytreenit. Niistä kohta lisää. Sillä aikaa kun me harrastimme ruumiinkulttuuria, eräs punanenäinen koiraäiti päätti, että nyt on saatu sen verran kauan minimaalisia ruoka-annoksia, että jotain on tehtävä. Friida sai tokokisoista palkinnoksi kolmen kilon säkin koirannappulaa. Pussi on ollut keittiön lattialla avaamatta. Siis tähän iltaan asti. Eräs nimeltämainitsematon punanenä oli raahannut pussin makuuhuoneen lattialle, repinyt pussin kyljen auki ja viettänyt riemuisan herkkuhetken (tai useita hetkiä) nappuloiden ääressä. Toki pussiin vielä reilusti jäikin - eikä lattialla ollut nappulan nappulaa - mutta tekijästä ei ollut epäselvyyttä. Varsinkin kun se punanenäinen istahti viereeni iltalenkin jälkeen vettä juotuaan - ja röyhtäisi erittäin antaumuksella. Nyt sitten jäämme kauhulla odottamaan, millainen on saldo huomenna.

Sitten ne Friidan treenit. Rata oli osittain Timo Rannikon käsialaa ja osittain muuta. Ihan haasteellisia paikkoja oli tarjolla.

                 Tältä rata näytti ( mittasuhteet voivat heittää häränpyllyä, mutta idean ymmärrätte):

Ylälaidassa oleva takaa kierrettävä hyppy oli numero 17. Ja näköjään yksi numero on radalta jäänyt pois, eli hypyltä 16 mennään putkeen ja sitten vasta takaakiertämään numero 17. No höh!

Vaikea kohta meille - tai siis enemmän ehkä minulle - oli putken 13 jälkeinen hyppy. Friida irtosi loistavasti putkelle ja ehdin jopa puomin toiselle puolelle, mutta vain kerran sain Friidan kääntymään putkelta ulos tullessa oikeaan suuntaan niin, että sain sen hypylle 14. Pääsääntöisesti se hyppäsi hypyn väärästä suunnasta tai sitten, kun lopulta sain sen kääntymään oikeaan suuntaan, se ajoi hypyn ohi. Lopulta kokeilimme sitä, että leijeröin puomin vasemmalta puolelta keppien jälkeen ja sieltä heitin Friidan putkeen. Friida oli jo vähän väsynyt ja vauhti ei ollut niin kova, joten se ajoi hypyn 12 ohi, mutta kyllä meni putkeen. Vaikea paikka! Eikä vain minulle vaan monelle muullekin. Muuten Friida toimi yllättävän hienosti koko radan.

Tänään Friida kävi muuten antamassa paikallisessa eläinliikkeessä Hannes Lohi-tutkimukseen verinäytteen. Näin kaikki neljä portugeesiani ovat antaneet panoksensa tälle tärkeälle tutkimusryhmälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti