18.10.2012

Kaikki kunnossa - jes!

Tänään Saagan terveystutkimukset jatkuivat. Viimeksihän Saagalta tutkittiin kilppari- ynnä muut veriarvot ja kaikki oli ok. Tässä välillä Saaga popsi kuurin kipulääkettä, kun sen selässä on jo pitkään ollut aristava paikka. No, ei Saaga mitenkään riehakkaaksi ole muuttunut kipulääkityksen aikana. Saija hieroi Saagan tiistaina. Jumipaikka oli edelleen olemassa, mutta Saija pääsi vähän paremmin nikamia kaivelemaan. Vasen etukyynärä aristi ensimmäistä kertaa käsittelyä, mutta Saaga ei mitenkään ole jalkaa kyllä ontunut.

Tänään siis kuvattiin selkä ( 2 kuvaa)  ja se kipuillut kyynäräkin. Selkä oli oikein hienon näköinen ja nikamavälit kauniit. Jeejee  Kyynärästä otettiin myös kaksi kuvaa eri suunnista ja priimaa tavaraa se oli edelleenkin. Lääkäri totesi, että nyt on sitten varovaisesti aloitettavan kuntokuurin ja pakkoliikunnan paikka. Mahdollisuuksia liikkumiseenhan Saagalla kyllä on ollut, mutta syystä tai toisesta alkanut passivoituminen on vienyt lihaskunnon huonoksi, ja siitä on kierre alkanut. Eläinlääkäri sanoi,ettei painoa tarvitse yhtään pudottaa, mutta lihaksia pitää saada runkoa tukemaan.


Nyt kun koira on terveeksi todettu, voi hyvin omintunnoin alkaa sitä juoksuttaa esim. fillarilenkillä, kun tietää, että kaikki on hyvin. Saas nähdä, mitä Saaga siitä tuumaa. talutus

Vaikka Saaga sai tohtorilla herätyspiikin, se on ihan kännissä vieläkin. Reppana.

___________________

Ai niin! Meillä on uusi hieno portugeesi talossa. 


Tifin, Rosan ja Metten emäntä Marja teki tämän minulle lahjaksi. Ihan mahtava! Kiitos.


5 kommenttia:

 1. Olipas hyviä kuulumisia, siitä vaan kuntouttamaan Saaga rouvaa :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, kun kaikki tutkimustulokset näyttää olevan ok. Eli eikun äitikoira nyt vaan kuntokuurille! Mulla muuten kans roikkuu tuollainen musta isohko tiffanylasikoira ikkunassa, flatti tietysti :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, et Saagan selkä on terve! Voi liikuttaa hyvällä omallatunnolla ja huoletta. :) Kyllä se kunto siitä kasvaa! Aidahan oli saanut paljon yli painoa sillä välillä, kun olin Afrikassa ja kunto muutenkin rapsahtanut. Viime talvena se vaikutti just noin laiskanpulskealta, eikä mihinkään hirveisiin spurtteihin sortunut. Ei siinä auttanu kuin yrittää parantaa koiran kuntoa ja samalla karistella Aidalta kiloja ja etenkin kesän aikana muutosta on tullut... Nyt on koira taas paljon paremmassa kuosissa ja liikkuu mielellään =)

  VastaaPoista
 4. Voihan olla,että sterilointi oli lähtölaukaus laiskistumiseen, joten vaikka uskon, että tyyppi saadaan parempaan kuntoon, niin mielenkiintoista nähdä, tuleeko liikunnan ja leikkimisen ilo takaisin. Toivotaan niin. Kiva kuulla, että Aidalla ainakin kuntokuuri vaikutti.

  VastaaPoista
 5. Leikkauksen jälkeistä laiskuutta se vaan on. Eihän meillä Gibsonkaan haluaisi tehdä muuta kun syödä ja maata sohvalla jalat taivasta kohti. Ennen leikkausta meni ku höyryjuna ja juoksi jopa fillarin vierellä. Nyt jos lähtis fillaroimaan sen kanssa ni hyppäis varmaan tarakalle istumaan :) t: susku

  VastaaPoista