18.9.2020

Säitä on pidellyt

Välillä paistaa ja on lämmintä. Sitten sataa. Sitten taas tulee kaunis, mutta kylmä päivä. Ja yhtäkkiä alkaa Aila-myrsky mylviä seuraavana päivänä. Myrskyn jälkeen tulee poutasää, niinkuin laulussa sanotaan. Nyt pitäisi alkaa vähän tasaisempi sääjakso. Ihan kiva!

Ennen Aila-myrskyä käytiin pitkästä aikaa Meripuistossa. Hiukan ruskan merkkejä alkaa olla, muttei mitään erityisen suurta. Ehkä se vielä tulee. Eihän kylmiä öitä ole juurikaan ollut.Kiltisti kaverukset poseerasivat kiven päällä. Niinkuin näkyy, ei suurempaa värisinfoniaa ole näkyvissä.Hortensiat alkavat vetää viimeisiään, mutta ovat ne komeita kukkia näin kauempaa katsottuna.

Nokkosperhoset vielä jaksavat kukkien keskellä porhaltaa, mutta tällä yksilöllä oli jo siivestä pala pois, joten ei ehkä ihan vaaratonta ole perhosenkaan elämä.

Greetasta sain hienon seisomakuvan. Se ihan itse asettui tuohon asentoon ja on oikein ryhdikäs pikku koira.


Saagastakin otin seisomakuvan. Takajalat ovat vähän mahan alla, mutta enpä minä sitä erityisesti asetellutkaan. On se söpö mummeli.


Vihdoinkin alan muistaa ottaa kuvauksissa kaulapannat pois. Koirat ovat kuvissa paljon paremman näköisiä   ilman niitä.

Tänään valkeni päivä kauniina ja aurinkoisena. Puu oli kaatunut läheiselle pyörätielle ja varmaan vähän sähköjohdonkin päälle, mutta raivaus oli jo tehty. Meillä oli tokoryhmäläiseni Jaanan ja koiransa mittelspitz Peetun kanssa treffit Strömforsin koirahallissa. Tehtiin Peetulle kokeenomainen treeni ja sitten treenattiin kumpikin omia koiriamme. Greetan kanssa tehtiin ohjattua noutoa, joka on haasteellinen, istuallaan tunnaria, joka sujui aika äänettömästi sekä metallinoutoa kriteerinä Ei saa yhtään liikkua ennakkoon. Tämä osoittautuikin kaikkein vaikeimmaksi. No, jatketaan treeniä.

Treenin jälkeen käytiin kävelyllä ja pitihän koirista ottaa poseerauskuvia lammen rannalla.


Peetu on sellainen hymypoika ja ihana päänkallistelija, kun sille juttelee.  Oli kaunis valo ja olen kuviin erittäin tyytyväinen .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti