8.9.2020

BH-koe

 

Eilen maanantaina Greetta osallistui Kymen Palveluskoiraharrastajien järjestämään käyttäytymiskokeeseen eli BH-kokeeseen.  Tuomarina toimi Tiina Puustinen.

Kaikki alkoi siitä, kun näin Facebookin muistoissa kuvan, jossa Saaga samaisella kentällä oli suorittanut BH-tottisosuuden hyväksytysti. Rupesin miettimään, josko Greetankin kanssa voisi joskus kokeilla. No, heti tuli kaverilta viesti, että KPHn kokeessa on tilaa. Ja niinpä ilmoittauduin. Sitten vasta aloin perehtyä, ovatko liikkeet muuttuneet vuosien saatossa. No, olivathan ne. Onneksi helpompaan suuntaan, sillä ihmisryhmä oli vain yhden kerran. Sitä ryhmää treenattiin kerran samana iltana oman toko-ryhmän treeneissä. Tottelevaisuuskaavaa treenasimme ehkä neljä kertaa eli aika heppoisin eväin menimme kokeeseen.

Paikka oli iso nurmikenttä metsän vieressä. Greettaa jännittivät kovaa haukkuvat koirat autoissa. Siirsinkin auton kerran kauemmaksi yhdestä louskutusparista. Saaga oli mukana Greetan turvana.
Kokeessa oli kolme osaanottajaa, joten homma eteni aika vauhdikkaasti. Suoritusjärjestys arvottiin ja onneksi Greetta oli numero kolme, joten ehdin katsoa yhden suorituksen kokonaan.

Greetta ei mikään pk-koira ole, joten mentiin omilla taidoilla. Vettäkin alkoi sataa juuri ennen meidän suorituksen alkua, joten aika märkänä tultiin pois. Greetta teki suorituksen ääneti - hurraa - ja pieniä häröilyjä oli joitaikin, mutta kunnialla selvittiin ja saatiin tottis-osuus hyväksytysti läpi. Minä sain kunniamaininnan siitä, että tein juuri oikeat määrät askelia. Muilla ohjaajilla oli tässä ollut huomautettavaa. 

Kaupunkiosuus tehtiin Amiraalin luona. Se on moottoritien lähellä oleva huoltoasema, jonka vieressä on autoliikkeitä. Siellä on aina paljon liikettä ja moottoritien melu kuuluu hyvin. Greetta oli sangen paniikissa aluksi siitä. Mutta sai se senkin osuuden hiukan värjyvänä suoritettua hyväksytysti. Eli käytöskoe tuli läpäistyä, merkki saatua ja Greetan nimen eteen kirjaintunnus BH. Gee on kunniakkaassa seurassa, sillä myös Assi, Saaga ja Friida ovat BH-kokeen läpäisseet. 

PS. Miten Saaga? Se voi ihan normaalisti. Syö ruokansa ja nukkuu hyvin. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti