30.10.2015

Treenilöitä

Eilen oli Friidan ja Greetan tokotreenit.
Greetan kanssa tehtiin kapulan haukkaamista, joka ei ole kovin paljon edistynyt. Sitten askelseuraamisia. Perusasento alkaa jo löytyä kohtuuhyvin ilman apuakin. Paikka on vielä vähän epävarma, mutta sivuetäisyys ihan ok. Jättöjä tehtiin käsiavun kanssa. Kun vain viitsisi useammin treenata,niin ei ainakaan liikkeestä maahanmenossa olisi kauan hommia.Luoksetulossa Greetta reagoi, kun selän taakse jäi aita ja siellä haukkui innokkaita agilitykoiria. Helpotti, kun käännyttiin aidan suuntaan. Tuota paikallejäämistäkin pitäisi kovasti treenata.

Friidan kanssa treenattiin merkitöntä merkkiä ja ruutua sekä uutta hyppysettiä. Molemmat ovat jo oikeaan suuntaan menossa, mutta vielä täytyy treenata kovasti. Paikkaistuminen ja -makuu tehtiin kisanomaisesti ja hyvin meni tuttujen koirien kanssa.

Tänään sitten menin töiden jälkeen hallille agilitya tekemään. Ensin tehtiin Greetan kanssa. Oli hyppyjono ja target. Kaksi hyppyä sujui vallan mainiosti. Kolmas oli jo liikaa ja Greetta lähti ohittamaan jo toista hyppyä matkalla targetille. Rääkäisemällä sain sen kääntymään pois. Olin varmaan liian ahne. Olisi pitänyt vahvistaa noita kahta ja niillä ohjaajasta irtoamista.

Sitten kokeilin hypyn tarjoamista. Seisottiin hypyn vieressä, Greetta perusasennossa vieressäni ja minä tuijotin estettä. Ideana oli se, että koira katsoo hyppyä ja hyppää sen. Mutta eihän se katsonut vaan alkoi ränkyttää minulle. Eipä olla tarjoamista opiskeltu, joten ehkä tätä vielä kovasti treenataan. Putkella oli sama juttu, kunnes otin pienen askeleen putkea kohti, Greetta katsoi putkeen ja sai käskyn. On se niin vauhdikas väkkärä, että hiki tulee meikäläisellä sen kanssa ja välillä saa komentaa aika tiukasti, että tyyppi malttaa. Onneksi se ei ota nokkiinsa, kun kierrokset ovat kuitenkin tosi kovat.

Harjoiteltiin myös hypyn takana istumista. Kävin palkkaamassa paikalla pysymisestä. Aina ei pysynyt, joten tätäkin siis lisää.

Treenattiin myös keinua, joka meni ihan hyvin.
Nostin Greetan puomin alastulolle ja laitoin kupin targetiksi. Harjoiteltiin on-offia. Nostin puomin tasaiselle osuudella lopulta ja kun vain olin ajoissa targetilla, Greetta pysähtyi. Tassujen paikka vielä hakee, mutta tämä olikin eka kerta puomilla. Myös A:ta kokeiltiin samalla tavalla. Kumpikaan este ei koiraa jännittänyt, vaikka se teki niitä ekaa kertaa. Ei toki alusta, mutta kuitenkin.

Eli saatiin paljon aikaan.

Friidan kanssa treenattiin irtoamista myös ja kauempaa ohjaamista. Friida oli intoa täynnä kuin ilmapallo ja hössötti, eikä aina kuunnellut, mutta vauhti oli tosi hyvä. Mietin, että lähtisinkö illalla möllikisoihin sen kanssa, mutta laiskuus voitti ja sohva kutsui. Huomenna meillä kuitenkin on hallilla Mannerin agi-koulutus ja 30 esteen rata, joten eiköhän Friida-neidillä ole ihan riittävästi siinä treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti