23.8.2014

Rallallaa

Tänään oli virallisen rally-toko-uran ensimmäinen virallinen kisa. Siis sen jälkeen, kun rally-tokosta tuli Kennelliiton alaista toimintaa ja siinä on mahdollista valioitua.  Kisa oli Riihimäellä.
Aamupäivällä ennen lähtöä käytiin Marikan ja koirien kanssa metsälenkillä, jolloin tajusin, että kotiavain onkin jäänyt kotiin, samoin kännykkä lataukseen. Paska! Onneksi Marikalla oli puhelin ja erinäisten puhelujen jälkeen sain yhteyden meidän talon huoltofirmaan, josta sitten päivystäjä tuli avaamaan oven. 20 euroa kiitos.  Sitten olikin jo aika kiire starttaamaan.  Marikalle kiitos avusta.

Menin hakemaan Hannelen ja bouvierit Atan ja Danan meidän kyytiin. Minun koirani matkasivat takapenkillä valjaissa ja buvvet takapaksissa. Kaikilla oli hyvät tilat ja heti startin jälkeen kaikki painuivat littanoiksi nukkumaan.  Rentoa porukkaa.

Kisapaikka oli Naurava koira-areena. Tuomarina toimi Pia Heikkinen, jonka rataa oltiin pari päivää aikaisemmin käyty Hannelen kanssa treenaamassa. Kiva oli se rata ja kiva oli tämäkin.


Ensin ostettiin kisakirjat, täytettiin ne, koirien tiedot ja sirut tarkistettiin. Sitten olikin jo kohta rataan tutustumisen vuoro. Kisaajia oli alokasluokassa 22.

Rally-tokossa kaikilla on ensin 100 pistettä ja sitten aletaan virheiden sattuessa miinustaa pisteitä. Jos saa 70 pistettä tai enemmän, saa hyväksytyn tuloksen. Aikaa otetaan, ja jos kaksi saa samat pisteet, sijoitus ratkaistaan sen mukaan, kummalla on parempi aika. Kolmella hyväksytyllä tuloksella nousee seuraavaan luokkaan. Luokat ovat alokas (jossa me tänään kisasimme), avoin, voittaja- ja mestariluokat. Kolme hyväksyttyä tulosta mestariluokassa saavuttanut koirakko saa rally-toko-valion arvonimen. Sinne meillä on tähtäin - tietenkin.

Ensin meidän porukasta kisasi Dana. Se lähti katsomaan ajanottajaa, josta meni yksi virhepiste. Hannele otti uudestaan liikkeen, jossa koira ensin tulee ohjaajan eteen istumaan ja sitten tulee vasemmalta puolelta sivulle. Dana pyörähti sivulle väärin, joten siitä tuli 10 virhepistettä. Muita virheitä ei tullutkaan, joten Dana sai 85 pistettä ja siis hyväksytyn tuloksen.

Seuraavaksi oli Friidan vuoro. Sekin lähti kohti ajanottajaa ja todennäköisesti siitä tuli se yksi virhepiste. Yhden liikkeen, liikkeestä maahan menon, otimme uudestaan, kun Friida jäi istumaan. Toisella kerralla onnistui ja uusimisesta tuli vain 3 virhepistettä. Muuten olisi tullut 10.  Pisteitä Friidalle 96 eli tosi hieno tulos.

Sitten oli Atan vuoro. Ata meni maahan, mutta nousi ylös, kun Hannele sanoi odota aivan turhaan. Liike tehtiin uudestaan ja Ata makasi hienosti maassa, kun Hannele kiersi sen. Tämä oli ainoa virhe ja pistetä tuli 97.

Kisan viimeisenä oli vuorossa Saaga. Saaga teki koko radan aivan loistavalla asenteella. Se sai 100 pistettä. Joku toinenkin sai 100 pistettä, mutta koska Saagan rata oli nopeampi, Saaga voitti koko kisan. Ihan mahtavaa! Hiukan balsamia tuli aiemmista toko-kokeista saaduille haavoille.

FRIIDAN JA SAAGAN SUORITUKSET

Kotimatka menikin kisaa puidessa ja aika haltioituneessa tilassa. Koirat sen sijaan kuorsasivat tyytyväisinä.

2 kommenttia:

  1. Onnea hienoista tuloksista! Minä vielä arvon, että uskallanko ilmoittautua syyskuun rally-tokokisoihin, jotka olisi täällä Joensuussa. Teillä on kyllä hienon näköistä menoa, vau!

    VastaaPoista
  2. Ai tekin olette ruvenneet harrastamaan sitä. Niin paljon on hyötyä siitä, että on harrastettu tokoa. Tykkään kovasti laijista. Rohkeasti vain kisoihin. Pitääpä seurata Joensuun kisakalenteria, josko joskus tulisi siskoa tapaamaan ja samalla kisaamaan.

    Jaana

    VastaaPoista