25.8.2014

Mummo kylässä - ja nolla


Meille tuli torstaina viikoksi hoitoon Saagan mummo Geisha, Assin sisko, joka täyttää lokakuussa 14 vuotta - ja on todella vetreä vanha koira. Ihan kuin Assi olisi palannut takaisin, joskin siskollaan on A-lonkkaisena vaivattomampaa liikkua, vaikka vähän voimaton perä jo onkin. Autoon pitää pönnätä, mutta sohvalle ja tuoliin Keippunen pääsee kyllä. Ja vanhan koiran tavoin ruoka-aika on tärkeä aika - ja kun Geisha nukkuu, se kuorsaa vienosti.


Geisha on myös ollut metsälenkeillä mukana. Pääsääntöisesti olen pitänyt sitä hihnassa, koska sillä on huono kuulo ja vetävä askel, mikä on metsässä huono yhdistelmä. Kun mummeli porhaltaa eteenpäin, on sitä vaikea saada odottamaan, kun ei se oikein huutelua kuule. Siksi hihna on hyvä juttu.  Kuvassa lenkkiporukka Ada, Friida, Ikwil, Saaga, Geisha ja Tova.


Metsässä yritin ottaa poseerauskuvan ilman hihnaa. Ei Geisha sellaisen päälle ymmärtänyt vaan lähti rivistä sangen nopeasti. Muut kyllä napottivat kiltisti paikallaan, Frolicin toivossa tietenkin.

Käytiin sunnuntaina agilitykisojen jälkeen Jylpyllä vähän juoksentelemassa. Geisha mukana myös.

                               Hetken Keippu mietti pallon ottamista, mutta ei sitten kuitenkaan.

                                                 Sen sijaan Saaga oli ihan palloilutuulella.


                Kun Saaga kyllästyy palloleikkiin, se vie pallon autoon merkiksi, että kiitti riitti.


                                            Tyttärensä ei niin vain kyllästykään pallohommiin.

Saagaakin leikitti.

Sillä aikaa Geisha tutustui luonnon kauneuteen.

Ihana vanha koira.

Kotiinlähtöposeeraus

Ennen näitä juoksuja oltiin Friidan kanssa Agi-Kotkien agilitykisoissa, jossa oli iloksemme tuomarina Salme Mujunen, jolla on aina persoonallisia ratoja ja mukavat ihanneajat. Niin oli tälläkin kertaa. Melkoista putki-ilottelua saivat koirat rällätä.  

Tässä ensimmäisen radan ratapiirros. 
Saimme radalta nollan.


Toinen rata oli aikalailla ykkönen takaperin. Friida paukkasi putkeen, kun sen olisi pitänyt mennä hypyn 7 jälkeen takaa kiertämään hyppy 8. Huonoa ohjausta siis.


Hyppyradalla ohjasin aivan surkeasti hypylle 8, joten siitä kielto. Muuten ihan mukavasti meni tämä rata. Friidalla oli hauskaa kyllä kaikilla radoilla.

FRIIDAN RADAT TÄSSÄ

Ihan hyvä mieli oli viikonlopun kisoista kaiken kaikkiaan.


2 kommenttia:

  1. Olipa teillä kivat radat. Vähän erilaiset kuin meidän...onneksi onnistuimme aika hyvin niillä, muuten vois harmittaa

    VastaaPoista
  2. Olipas Salmella saman tyyppisiä ratoja kuin Oulussakin. Hypäri oli melkein identtinen, mutta loppu vain oli erilainen ja meillä ei ollut lainkaan keppejä sillä radalla. Ja meillekin tuli hypäriltä täällä nolla.

    T. Erja

    VastaaPoista