7.9.2013

Mykkäkoulu jatkuu

                                        Oikein sopiva kuva otsikkoon, eikö olekin.

Saaga ei nykyään pääse sohvalle, jos minä olen siellä, niin sitten kun poistun paikalta, pitää heti käyttää tilaisuutta hyväksi. Itse asiassa Saaga ei ole ollut mitenkään ahdistunut tästä jääkaudesta. Kyllä se välillä tulee häntää heilutellen luokse, varsinkin kun syön jotain, mutta kun sanon Pois, niin tyyppi kääntää selkänsä ja menee muualle. Loppujen lopuksi meillä on eletty aika lailla jääkausihenkisesti ennenkin. Koiria ei ihan hirveästi lällytellä, vaan ovat olleet omissa oloissaan pääsääntöisesti. Varsinkin Saaga on itsenäinen otus. Eli ei tämä ole minulle eikä Saagalle suurta tuskaa tuottanut.

Ainoa vähän pahempi paikka on Saagalle ollut se, ettei se saa tulla sänkyyn nukkumaan. Se on aina nukkunut siellä, joten nyt on ollut vähän vaikeaa. Koska tiedän, että kun nukun, se taatusti tulisi sänkyyn, niin olen laittanut kompostikehikon oviaukkoon ja eteisen puolelle Saagalle paksun koirapetin. Ekana iltana se piippaili verkon takana. Eilen se kävi nukkumaan nopeasti, mutta aamulla haukahteli muutaman kerran. Esitin nukkuvaa sen aikaa ja nousin vasta, kun oli hiljaista. Mutta kun olin noussut ja petannut sängyn, niin oitis kävi näin.

                                       - Oi ihanaa mun rakas rakas sänky. Hali hali hali.

Kai tämä on sallittua, kun en itse sängyssä makaa.

Sain Katilta tarkempia ohjeita, ja johan helpotti, kun luin, että ulkona saa koiraa käskyttää ja kehua kohtuudella. Esim autosta tulot ja autoon menot tapahtuvat käskyllä, ja ne ovat onneksi luvallisia sanoa, Vaikka Saaga hihnalenkillä on aika asiallinen, joskin aika omaehtoisesti määrittää vauhtinsa, välillä se itsepäisesti alkaa kiskoa kohti mielenkiintoisia hajuja. Tämä on meidän yksi koulutuskohteemme.

Ensimmäinen viikko on siis pelkkää huomaamattomuutta sisätiloissa. Toisella viikolla voi koiraa kieltää tarpeen vaatiessa. Kolmannella viikolla saa koiraa alkaa jo huomioda. Nyt kun emme voi treenata sattuneesta syystä, jää mielenkiinnolla nähtäväksi, miten sujuu tokokisa Haminassa 22.9.

2 kommenttia:

 1. Se voi olla, että tokokisa sujuu oikeinkin hyvin, kun Saaga viimein pääsee taas sun suosioon. ;)

  Ässän kanssa aikanaan tein aina niin, että viimeisen viikon ennen koetta oli tavallista vähemmällä huomiolla ja tekemisellä, treenattu ei lainkaan. Kyllä muuten teki hyvällä vireellä töitä kokeessa. :)

  Tsemppiä Ice Ageen. bd

  VastaaPoista
 2. Tätä minäkin toivon. On aikaa kerätä tsemppiä parin viikon ajan.

  Jaana

  VastaaPoista