6.8.2013

Tokotreeniä helteen kourissa

Maanantaiaamuna kello yhdeksän oltiin sovittu treffit laatikkotehtaan kentälle Hannelen ja buvvekoirien kanssa. Ja vaikka kello oli VASTA yhdeksän, niin olipa jo aika kuuma ja kuumeni vain treenien edetessä. Toisaalta on hyvä, että koirat oppivat tekemään töitä ääriolosuhteissakin, kun ei ole tietoa, millaiset kelit ovat piirimestaruuskisoissa, mutta silti!!! Voisi tuo helle edes vähän hellittää.
Onneksi auto oli varjossa ja koirat pötköttelivät maassa ihan tyytyväisinä, kun katselin ensin Hannelen ja Atan koiratanssitreenejä.

On niin ihana katsoa, kun Ata nauttii tuosta hommasta. Se vallan riehaantuu, kun huivi kaivetaan esille ja häntä heiluu koko harjoittelun ajan.

                                             Harrasta yleisöä. Friida pötköttelee autossa.

Sitten ruvettiin tokoilemaan. Otin kameran mukaan, sillä halusin jotain tokoilukuvia koiristani. Vaan kyllä kuvaaminen ja treenaus yhtä aikaa oli vallan vaikeaa. Vähän suoritus kärsi, kun otin kuvia, mutta jotain sentän sain napsittua.

Friidan otin heti noutamaan kapulaa. Nyt hormonimyrskyn aikana sitä on pitänyt kovasti tsempata, että se rupeaisi laukalla palauttamaan. Välillä onnistuu, välillä ei, vaikka ennen sen palautukset ovat olleet oikein vauhdikkaita. Sen sijaan se on taas ruvennut tassulla tökkäämään kapulaa ennen nostamista, vaikka se paha tapa onnistuttiin kitkemään. En ole siihen puuttunut vielä, koska kapulalle meno on muuten niin vauhdikasta. Josko olisi ohimenevä ilmiö.

 

Ei järin vauhdikasta palautusta tämä.  Sitten kun laitoin kameran pois ja houkuttelin lelun kanssa, onnistui laukkapalautuskin.  Seuraavaksi otettiin hyppy.

                   Hyppy sujuu jo ihan hyvin. Enää ei ole maahan menemistä tarjottu. - onneksi.

Tauon jälkeen otin Friidan kanssa jättöjä, joissa palkkasin nopeasti, jos koira jäi oikeaan asentoon. Molemmat sujuivat oikein hienosti.  Luoksetulossa saatiin ihan kohtuullisen nopeita pysäytyksiä aikaiseksi eikä kaukokäskyissäkään ollut mitään ongelmatiikkaa. Eli pikkuhiljaa kisakuntoon ollaan tulossa, jos mitään häiriötekijöitä ei tule lisää. Friidan edellinen - ja ainoa - avo-tulos, 194 pistettä, jää varmaan kauas piirareissa, mutta ykköstulos on tähtäimessä ehdottomasti.

Saagan kanssa aloitettiin ruudulla.

Ai että se teki sen hyvin. Lähetin ihan normimatkasta ja hyvällä vauhdilla Saaga meni ja sijoittui täydellisesti ruudun keskelle. Jes jes jes!!!

Sitten tehtiin hyppynoutoa muutaman kerran. Kameran kanssa sählätessä palautus oli lönkyttelevä, mutta kun vinkkasin, että namia olisi tarjolla, palautus oli laukkapalautus ja vapautus vauhdista taakse namille.

                               Meidän pystykorva <3   Hauskat varjot jäi kivituhkaan koirasta.

Sitten otettiin Porvoon kisoista ostetulla keskikokoisella metallikapulalla noutoa.  Saaga toljottaa sivulla minua, kun heitän eikä katso, minne kapula menee. Kun aurinko oli kirkas ja kapula kivituhkan värinen, Saaga lähti ensin väärään suuntaan, mutta kurvaa sitten kapulalle (joka näkyy kuvassa himmeästi ihan oikeassa reunassa), kun sen havaitsee. Kapula on vähän ällö Saagan mielestä ja aurinkokin häikäisee - niinkuin naamasta näkee.

                  Tässäkin saatiin parempi palautus namilla, kun kamera laskettiin pois kädestä.

Liikkeestä istuminen on Saagalla tällä hetkellä supervarma ( toivottavasti vielä kisoissakin) ja ennakointi on loppunut. Kaukökäskyt tehtiin hyvästä matkasta ja ne onnistuivat aivan mahtavan hyvin. Onhan takajaloissa vielä hieman elämää, mutta ei mitään dramaattista ja koira pysyi paikoillaan lähes täydellisesti.   Luoksetulossa saatiin melko hyvät molemmat stopit. Sitä pitää treenata vielä. Pieni seuruupätkä otettiin. Saaaga on niin innoissaan, että alkaa keulia, mutta pienestä huomautuksesta palaa paikoilleen ja palkkasin sitä vauhdista oikeasta paikasta. Kontakti pysyy kyllä mainiosti.

Hannele treenasi Kiiraa, joka osallistuu myös voittajaluokkaan piirimestiksissä. Kiiran rakkain lelu on pallo, jota se jaksaisi noutaa vaikka kuinka pitkään. Sitä käytettiin hyväksi luoksetulotreenissä. Pallo jää koiran taakse, jonne se vapautetaan stoppien jälkeen.

                                   Vapautus pallolle - liinat kiinni ja pikakäännös.
                                    Kiireesti pallo emännälle, että pääsee noutamaan.

Kiiralle on pentujen jälkeen tullut erittäin hyvä työmoodi päälle. Agilityssa Hannele ja Kiira vasta nousivat kakkosiin ja tokossa Kiira tekee hommia aivan loistavalla vireellä.  Sitä on ilo katsoa.

Pikku Danakin ( 8 kk) pääsi treenailemaan tokoa. Hyppy on välillä kangerrellut, vaikka Dana sen osaakin. Siksi sitä treenattiin.

                                                               Hyvinhän se sujui.

                                                     Ja lopuksi jättipossun metsästystä.


                                         On tuo Dana aika hurrrrja possunmetsästäjä!

2 kommenttia:

  1. Mie voin kyllä joku kerta tulla kuvailemaan teidän tokotreeniä, ni ei tartte pelkkiä pyllyjä kuvailla. ;)
    Jos sitä vaikka itsekin sitten saisi intoa taas vähän tokoiluunkin...

    VastaaPoista
  2. Joo. voidaan oikein hyvin tokoilla yhdessä.

    VastaaPoista