22.8.2013

Me emme luovuta

Kolmena päivänä tällä viikolla ollaan töiden jälkeen tehty tokoa sekä Friidan että Saagan kanssa. Henki on nyt päällä siinä asiassa. Agilitya emme ole tehneet pariin viikkoon lainkaan. Tänään taas suunnattiin kentälle.

Kahden koiran kanssa on helppo treenata paikalla istumista. Tytöt riviin ja emäntä hipsii kontin taakse. En ole vielä kovin pitkiä aikoja ollut pois, sillä Saaga on tässä lajissa paljon heiveröisempi kuin Friida. Saaga on mennyt maahan  ja kerran se ilmestyi kontin nurkalle kurkistamaan, minne olin mennyt. Friida tönötti kiltisti paikoillaan.

Saagan kanssa ollaan aloitettu yleensä ruudusta. Kun koira on autossa, rakennan ruudun johonkin eri paikkaan ja sitten mennään suorittamaan se. Pääsääntöisesti se päätyy ruutuun. Sitten ollaan tehty noutoja niin, että heitän palkkanamin taakse. Tänään Saaga teki laukkapalautukset. Noudot olivat oikein hyvät. Samoin tunnarissa onnistui laukkapalautus, kun se näki, että heitän namin. Kun Saaga laukkaa, se ei ehdi pureskella kapulaa.

Luoksetulon stoppia treenataan pala kerrallaan.Istuminen on loistava aina. Kakeissa se välillä jättää käskyä noudattamatta, mutta liikeradat seisomasta istumaan menoa lukuunottamatta ovat oikein hyvät ja tuokin liike vain pikkuisen etenevä.

Friidan kanssa aloitettiin myös ruudusta. Kaksi kertaa tehtiin ja molemmilla kerroilla hienot ruudut. Eka vähän hitaampi ja toinen tosi vauhdikas. Teimme toisella kerralla liikkeen kokonaan.

Noudot palautetaan laukalla, tosi metalli tippui joka kerta maahan koiran tullessa sivulle. On se sen verran ällö kuitenkin.

Tunnarikapula löytyi hyvin ja palautus oli nopea ja hyvälaukkainen.

Liikkeestä istuminen on vielä vaiheessa. Tehtiin hitaalla käynnillä ja silloin istuminen onnistui paremmin, mutta harjoitella pitää. Samoin kaukokäskyjä, joissa matkaa ei ole vielä paljoa. Seuraamista aletaan harjoitella naksupalkkaamalla.

Luoksetuloa otettiin myös Friidan kanssa pätkissä.

Kun suurin puhti oli viety Friidalta, Saagakin tohti taas leikkiä sen kanssa. Melkoisen tanssiesityksen tytöt pistivätkin pystyyn.


Sitten Friidalta karkasi mopo ja se innostui riemulaukkaan häntä alas päin mutkalla.

                           Kun energiaa tuntui vielä olevan pikkutytöllä, heittelin sille  palloa.

                                Vähän epätarkka tuo viimeinen kuva , mutta oli se KOPPI!!!

Saaga sai BH-koepaikan 2.9. Kotkaan.  Kerran taidetaan päästä treenaamaan sille samalle kentälle, missä Friidakin BH-kokeensa suoritti.

Lauantaina on Nina Mannerin agilitykoulutusta Friidalle ja toko-koulutusta Saagalle. Ja sunnuntaina Friida kisaa Agi-Kotkien kisoissa. Eli touhukas koiraviikonloppu on tulossa. Ai niin, huomenna menen pentutestaamaan kolme cockerilapsukaista. Miten niin kiireistä elämää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti