31.7.2013

Rippujuhlareissu

Käytiin viime viikonloppuna Joensuussa nuorimman kummilapseni Onnin rippijuhlilla.  Hain isän ja äidin kyytiin Lappeenrannasta ja sitten ajeltiin Pohjois-Karjalaan. Sää oli mitä mahtavin koko viikonlopun ja juhlat pystyttiin pitämään ulkona pihamaalla. Siskon perheen piha on ihanan iso ja kauniisti laittettu. Sekä aidattu Tuisku-koiran takia, joten minunkin laumani sai siellä olla vapaana ulkoilmasta nauttimassa.

               Isä nauttii Iltasanomista hienon perennapenkin ääressä iltapäiväauringon valossa.

                                       Pienen varastorakennuksenkin seinä kukki kauniisti.

Vahtikoira Tuisku huolehti siitä, etteivät ohikulkijat tulleet liian lähelle pihamaata. Ja sille löytyi kyllä kolme reipasta apuria. Jos Tuisku haukkui, löytyi säestäjiä kyllä portille laulamaan. Sitten saavuttiin tavattoman tyytyväisinä takaisin pihamaalle.


Rippilapsi Onni nautti ensimmäisen ehtoollisensa ja kummitätinsä sai olla siunaamassa alttarilla. Juhlan sankari oli todella tyytyväinen ja nautti juhlastaan täysin siemauksin. Loppujuhlasta saimme kuulla Onnin ja kahden kaverinsa lauluesityksen. Kylläpä pojat lauloivat aivan upeasti.

Varsinaisen juhlan ajan koirat saivat olla viileissä kellaritiloissa. Välillä toki pääsivät vähän jaloittelemaan ulos ja juhlien jälkeen taas juoksentelemaan.  Illan suussa lähdimme ajelemaan kohti Lappeenrantaa. jonne jätin äidin ja isän ja jatkoimme koirien kanssa matkaa mökille, jossa yövyimme.  Koirat olivat reissusta aika poikki.


Aamulla sitten taas oli energiaa kaikilla vaikka muille jakaa. Ja kaikki halusivat leikkiä Saagan kanssa.

                                                      Väy väy väy, komensi Assi.
                                  Jos Assin perän päälle hyppää, se putoaa heti maahan. Ei ole voimia.

Leikin jälkeen lähdettiin uimaan. Kivijärven vesi oli vielä tosi lämmintä ja ilman saunaa tarkeni aivan hyvin mennä polskimaan. Saagan vein taas hihnassa.

                                          Paluumatka rannalle sujui hyvin ilman hihnaakin.

                                    Friida nouti keppejä ja Assi uiskenteli rannan tuntumassa.





                                   Sitten mentiin vartiopaikalle mökin  kuistille kuivattelemaan.




1 kommentti:

  1. Rippijuhlat ovat aina niin ihania juhlia! Mukavaa on ollut teilläkin! =)

    VastaaPoista