17.7.2013

Klag 2013

Perinteisesti ollaan Windylän porukan kanssa käyty Kokkolan Klag-agilityviikonloppua viettämässä. Autossa laskeskeltiin, että ainakin kuusi kertaa ollaan käyty. Wili ja Assi olivat ensimmäiset Klag-kisaajat.  Vaikka Kokkolan camping-alueen kenttä ei mikään superjuoksualusta olekaan, niin se, että on mökki melkein kentän vieressä, on tosi ylellistä.

Koska Saaga ei ole kisannut aikapäiviin - ja olin ilmoittanut senkin kolmeen kisaan- , käytiin alkuviikosta Agi-Kotkien möllikisoissa hakemassa tuntumaa.  Saaga oli ihan intopiukeena menossa. Rimoja tippui, mutta sellaista voi sattua, kun ei ole aikohin kisarataa tehnyt.  Friida meni perinteiseen tyyliin - ei sata lasissa vaan - korkeintaan kuusikymppiä lasissa. Ja jo aika monennen kerran tänä vuonna Friida oli maksien ensimmäinen kisaaja. Se on kyllä ihme juttu.

TÄSSÄ tyttöjen mölliradat.

Perjantaiaamuna vein Assin Eija-kasvattajalle hoitoon ja samalla palautin Geishan kotiin. Kymmenen maissa startattiin Windylasta ja perillä oltiin ennen viittä. Pakolliset tauot ( Karoliinan Kahvimylly ja Pandan tehtaanmyymälä) tehtiin sekä Kokkolassa kauppareissu, mutta muuten ajettiin yhtä soittoa. Kun  autossani ei ole vakionopeuden säädintä, oli oikea pohkeeni aivan jumissa, kun perille päästiin. Illalla oli ensimmäiset kisat, eivätkä jalat todellakaan olleet juoksukunnossa. Saaga teki reippaan hylyn ja Friida yliaikavitosen vaisulla vauhdillaan.

                       Matkailijat perillä Kokkolassa. Saagan ajoin ennen reissua ihan lyhyeen karvaan.

Lauantaiaamuna herättiin katsomaan Sabin veljen, Rokin, virallisen agilityuran korkkausta.  Korkkaukset Klagissa ovat jo ihan perinne. Friida korkkasi kaksi vuotta sitten, Sabi viime kesänä ja nyt oli sitten Rokin vuoro.

Vaikka hylky tulikin, niin ihan vauhdikas nuorukainen Roki tuntuu olevan ja kuuntelee ohjaajaa hyvin.

Meidän ensimmäinen kisamme, joka oli myös Senior Cup- osakilpailu, käytiin puolilta päivin. Kisakaverit jäivät haikeana kylki kyljessä tuijottelemaan perääni, kun lähdin tutustumaan. Alempi kuva on Eijan ottama.

Saaga teki puhtaan radan alle sekunnin yliajalla ja Friida sai vitosen ja yliaikaa. Saaga oli Seniori Cupin ykkönen ja Friida kakkonen - ja näin lunastimme paikat loppukilpailuun, mikäli sinne ikinä tulee mentyä.

TÄSSÄ  meidän Cup-ratamme. 

                                  Tuomari Jarmo Jämsä jakoi meille kunniakirjat ja lahjakortit.

                                                 Tyytyväinen ohjaaja - ja koiratkin ehkä.

                                    Tässä Rokista ja meidän mökkiporukastsa yhteispotretti.

Mitään merkittäviä tuloksia ei viikonloppu tuonut kellekään koiralle tällä kertaa. Mutta tulipahan käytyä taasen - ja tärkeintähän oli se reissu, ei niinkään ne tulokset. 

Ensi vuodeksi on mökki taas varattu.

2 kommenttia:

  1. Teillä oli kyllä hyvät radat ja Saagakin pisteli vanhasta muistista kuin tyhjää vaan. Sinne vaan loppukilpailuun, kun kerran olette paikkanne ansainneet. Pitäisköhän ensi vuonna tulla taas Klagiin, kun on jäänyt muutama vuosi väliin :)

    T. Erja ja pojat Piki & Hupi

    VastaaPoista
  2. Tulkaa ihmeessä. Tosin tuntuu, että kisaajien määrä on aika lailla lisääntynyt siitä, mitä oli silloin, kun aloitettiin. Mutta mukava tapahtuma se on joka tapauksessa. Ja ensi vuonna Friida on steriloitu eikä toivottavasti hormonimyrsky viiraa korvien väliä. Jaana

    VastaaPoista