30.7.2013

Möllitokoa

Kun nyt kerta ollaan Friidan ja Saagan kanssa menossa piirimestaruustokojoukkueeseen, niin onhan sitä kisanomaista treeniä saatava. Friidallahan on vain kaksi kisakokemusta, tosin molemmat menivät tosi hienosti. Mutta nyt höttöpäänä ei ollut odotettavissa mitään suurta sukseeta sen kohdalla. Meidän tokoryhmät järjestivät möllitokokisat kaikille piirimestisjoukkuelaisille. Sinne siis torstai-iltana mekin matkasimme.  Assi tuli mukaan turisteeraamaan, sillä oli tiedossa pitkä ilta. Ja helteisen kuuma.

Ensin toimin liikkurina viidelle alokasluokkalaiselle.  Sen jälkeen alkoi avoin luokka, johon olin Friidan ilmoittanut, sillä se on joukkueessa siinä luokassa. Voittajaan se ei vielä ole läheskään valmis. Ensin oli paikkamakuu, joka meni Friidalta vallan mainiosti. Se rötkähti lonkalleen perinteiseen tyyliin ja oli vähän takajalkaakin oikaissut taaksepäin. Mutta paikallaan pysyi. Tuomari sakotti asennosta ja antoi pisteitä 8,5.  Sitten tehtiin yksilösuoritus ja höttöpäisyys näkyi toden teolla. Ennakointia jätöissä, ennakointia istumaan nousussa ( mitä IKINÄ ennen ei Friida ole tehnyt). Ei mitenkään kauhean vakuuttavaa.

Friidan suoritus 
on tässä. Ehkä me jatkamme treenamista vielä ja toivomme hötön haihtuvan päästä piirimestiksiin mennessä.

                                            Mutta kas- tälläkin suorituksella olimme toisia. :-)

Saaga oli hirmu tohkeissaan päästessään hommiin. Paikallamakuu sujui aivan kympin arvoisesti.
Kun pääsimme vuoroon, Saaga teki töitä häntä kiivaasti heiluen. Sillä oli kivaa - ja minulla oli kivaa, kun sain tehdä töitä sen kanssa.  Valitettavasti kamerani akku loppu juuri ennen tunnaria ja kaukokäskyjä, viimeisiä liikkeitä siis. Tunnarissa oma löytyi, palautettiin ravilla ja hiukan mäystettiin kapulaa. Kaukokäskyssä yhdessä liikkeessä pieni eteneminen. Muuten kelpo työtä siihen nähden, että kierroksia Saagalla kyllä oli loppuun asti. Mutta tällä kertaa se ei juuri haukkunut liikkeiden välillä, mikä oli oikein hieno homma.

Saagan suoritus

Taashan myö palkinnoilla oltiin, nimittäin tuli ykköstulos ja voitto.  Saija ja bullmastiffi Lysti tulivat toiseksi ja Hannele ja bouvier Kiira kolmanneksi. Kaikki olimme oikein tyytyväisiä.

Kello oli jo kymmenen, kun viimeinen ja ainokainen evl-kisaaja aloitti suorituksensa. Puoli yhdeltätoista starttasimme kotiin - ja oltiin kyllä kaikki ihan hirmu poikki. Assikin nukkui seuraavana aamuna yhdeksään. Rasti seinään siitä.

Reilu pari viikkoa aikaa harjoitella. Friida teki kovasti alakanttiin  kisatreenin, vaikka omissa harjoituksissa on osannut ihan hyvin. Jatkamme hiontaa.

PS. Aloitimme tänään Saijan ja Hannelen kanssa BH-treenit. Tavoitteena on kuvan koirien kera mennä syyskuun alussa BH-kokeeseen, mikäli paikat saamme. Hienosti meni kaikilla ensimmäinen treeni.

PS2. Saija kuvasi Saagan kaukokäskyt. Tässä linkki niihin.
KAKET a la Saaga

2 kommenttia:

  1. TODELLA hienoa tokoilua Saagan kanssa. Teillä on ihana yhteistyö. Saagalla ei ole nuoruuden hönttäilyä, vaan se on keskittynyt ja katsoo teikää nii...n ihanasti :) Hyvää työtä teillä!

    T. Erja ja Piki & Hupi

    VastaaPoista
  2. Kiitos Erja. Saaga on tosi hyvillä fiiliksillä hommmissa nykyään. Ylikierroksiakin löytyy, mutta noissa möllitokoissa se ei edes paljon kiljunut. :-) Seuraaminen oli ihan liikuttavan innostunutta.
    Jaana

    VastaaPoista