19.7.2013

Aamu-uninen tokoilija

Siinä missä muut koirat ovat jo aikoja sitten poistuneet makuuhuoneesta, yksi rakastaa sängyssä pitkän kellimistä, varsinkin jos emäntänsä ei ole vielä ehtinyt sänkyä petata.

                                                 Untuvapeiton uumenista näkyy kuono.

                                                            Mitä nyt? Onko jo aamu?

                                                                      Onko pakko nousta?

                                                       Tässä olisi niin hyvä jatkaa unia.

                                                                  Aikauhee, kun väsyttää.

                                                                 Vielä viisi minuuttia.

Pakko oli kuitenkin hetkeksi hypätä sängystä petaamisen ajaksi, mutta sitten kiireesti takaisin.  Minä pakkasin tokoiluvälineitä kassiin, Assi ja Friida heiluttelivat häntää eteisessä. Puin niille hihnat - ja kun katsoin makuuhuoneeseen, sielläkin oli havahduttu ja eräs punanenä istui hyvin tomeran näköisenä sängyn päällä. Kun kilautin sen hihnaa, unikeko jättiloikalla syöksyi eteiseen ja istui häntä heiluen odottamaan omaa pantaansa.

Mentiin kentälle tokoilemaan.

Aloitin tunnareista, sillä käsissä ei ollut vielä namin hajua. Laitoin tunnarikapulat kellon muotoon ja lähetin Saagan etsimään. Sen verran oli kierroksia, että se maisteli muutamaa, mutta löysi kyllä omansa ja toi reippaasti takaisin. 

Friidalle tein samanlaisen tunnarin. Ensin sillä jäi oikea väliin, mutta malttavaisesti se etsi oman muita maistelematta ja toi takaisin. Saagalle tein vielä toisen tunnarin, ja nyt se malttoi etsiä ilman maistelua. Tosin toisessa palautuksessa se pureskeli kapulaa vähän enemmän.

Luoksetuloa tehtiin useamman kerran. Ensin seisominen valui, mutta sitten otettiin pelkästään sitä, ja tilanne parani. Maahan meno on Saagalla aika hyvä jo. Pitää näitä hinkata kovasti ennen  Imatralla pidettäviä tokon piirimestaruuskisoja, joihin Saagakin on ilmoitettu. Samassa joukkueessa kisaa Friida avo-luokassa, joten nyt ollaan tehty avo-liikkeitä ja jätetty voittaja-treenit vähän vähemmälle, ettei kisoissa tule virheitä sen takia.

Saagan kanssa treenattiin istumista, joka oli kyllä aivan superhyvä. Friidan kanssa treenattiin liikkeestä seisomista ja maahan menoa. Välillä tarjottiin istumista molemmissa ( mitähän on treenattu viime aikoina? ) mutta tuli ihan hyviäkin suorituksia. Täytyy nyt ahkerasti palautella näitä mieleen.

Saagan kaukokäskyt sujuivat pääosin hyvin, joskin se joskus tarjoaa jotain liikettä, jos odotan pitkään vaihtojen välillä. Odottamisen siedätystä siis sille.
Friidan kanssa treenatti vain avo-kaukoja, joskin sekin kerran tarjosi seisomaan nousua. Eli niitä ei nyt treenata. Istu-maahan menee kyllä hyvin, joskin vielä sähäkämpiä voisivat vaihdot olla.

Puukapulan noutoa tasamaalla tein molemmille. Friida oli siinä aika löysä palauttaessa, mutta Saaga palautti sähäkästi, kun vapautin sen palautusvauhdista namille.

Lopuksi juoksutin koiria pallojensa perässä - ja Assi touhusi muuten vain.  Huomenna mennään uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti