1.7.2013

Jussimuistoja

Miten sitä lomalla ei muka ehdi blogia päivittää. Mutta laitetaan nyt vähän juhannuskuvia, vaikka siitä onkin jo reilu viikko aikaa.


Sää oli mitä parhain kesäsää. Mökille kokoontui minun laumani lisäksi siskoni perhe Tuisku-koiran kanssa sekä äiti ja isä kävivät päiväseltään.

Marjan istuttamat orvokit kukkivat kauniisti edellen. Tosi hienon värisiä nämä.

 Tuisku

Assi

Saagalla oli kovast asiaa.

Friida jatkoi pontevasti uimaharjoituksia. Assikin ui. Ja niin joutuivat uimaan muutkin, jotka yleensä eivät veteen mene.
Tuisku pistettiin polskimaan ja osaahan se uida aivan hyvin.

Pelastautuminen laiturille - ja kiihkeä ravistus. Sitten saattoi juoksuhepuli alkaa.

Jiihaa, kiitää Tuisku.

Saagakin joutui joka päivä uimasille. Tekniikka oli sama joka kerta. Koira vietiin hihnassa vastustuksista huolimatta veteen ja sanoin: Uimaan. Marssin vedessä syvemmälle ja Saaga rupesi uimaan. Kun käännyin sitä kohti, se kääntyi välittömästi kohti rantaa. 

Uintia pelastusliiveillä tai ---
- ilman.  Hyvin sujui kummallakin tavalla.

Vesi oli todella lämmintä myös ihmisten pulahtaa. Iltapäivällä herkuteltiin ihanilla lohipihveillä ja uusilla perunoilla. Sen jälkeen Onni ja isänsä keräsivät kokkotarpeet rannalle, sillä mitään kulovaroituksia ei ollut päällä. Hienon kokon Onni sommittelikin.

 Kokko paloi pitkään ja iltakin alkoi hämärtyä. Oli todella tyyntä ja kokosta lähtenyt pieni savupilvi leijui veden päällä.

Ilta pimeni pimenemistään, mutta mitään sysipimeää ei juhannuksena onneksi ole. Meidän rantaan ei näkynyt kovasti mainostettu superkuu, joten ennen puolta yötä kiivettiin siskon kanssa Haikkaanvuoren päälle katsomaan, josko sieltä kuu näkyisi. No eihän se mikään jättiläinen ollut, mutta kiva sitä oli lämpimässä yössä korkealta katsella.

Juhannuspäivä jatkui hyvin leppoisissa ja laiskoissa merkeissä.  Assi nautiskeli kuistilla auringon paisteessa ja otti hyvät unet. Sää oli edelleenkin mitä parhain.

Kuistilta saattoi bongata pikkulintuja, sillä kaikissa neljässä pöntössä oli poikasia.Kahdessa pesässä oli kirjosieppoja, yhdessä talitintti ja yhdessä hoiteli lapsiaan sinitiainen. Sen lapsukaiset olivat jo sangen isoja ja kurkkivat pöntön suuaukosta tämän tästä.

                                                               Kirjosieppo ja varjo

Sunnuntaina tormistauduimme ja harjasimme siskoni kanssa kaikki katot, joihin oli kertynyt paljon havunneulasia ja vähän sammaltakin, joita rapsutimme pois.   Kun muut lähtivät koteihinsa, jäin minä vielä koirien kanssa mökille yhdeksi yöksi ja vasta maanantaina sitten lähdimme tänne Kotkaan.

Sen verran pitää mainita, että perinteiset ristiseiskamatsit otettiin illalla. Onni voitti toisen ja minä toisen. Korttipelit kuuluvat mökkitraditioihin ehdottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti