12.1.2013

Morkkis

Tänään käytiin Friidan ja Saagan kanssa trimmauksessa Eijan luona. Sitä ennen pesin koirat ja päätin Turrimurrissa nyppiä pitkästä aikaa Saagan korvatkin. Ei se ole niitä oireillut, mutta kun karva kasvaa kohisten, niin ajattelin, että korvatkarvatkin on myös syytä nyppiä. Toisessa korvassa olikin kamala karvarykelmäpaakku, johon oli tarttunut vaikkua ja korva oli muutenkin tosi ryönäinen. Toinen korva oli parempi, joskin sielläkin oli tummaa möhnää, mutta muuten iho oli ihan terveen värinen. Eijan avustuksella saimme toisen korvan paakun pois. Tokihan korva ärsyyntyi nyppimisestä ja Saaga ravisteli päätään tämän tästä. Kyllä otti aivoon, etten ollut älynnyt aiemmin korvia tutkia. Portugeeseilla kun on tosi karvaiset korvat. Joku eläinlääkäri sanoi, että uuden suosituksen mukaan ei koirien korvia pitäisi liikaa nyppiä, etteivät ne turhaan ärsyynny, mutta nyt kyllä oli ihan liian pitkä paussi. Kotimatkalla ajettiin apteekin kautta. Ostin korvapuhdistusainetta ja korvatippoja. Putsasin kotona korvat ja tiputin tipat. Sitten luin paketin sisällä olevan tuoteselosteen. Tipat ovat tarkoitettu korvapunkin hoitoon. Eikä ulkopuolella lue mitään tästä yksilöinnistä. Joka tapauksessa päätin, että koska on viikonloppu, jatkan tippojen laittamista. Jos Saaga alkaa oirehtia, lähdetään päivystykseen, mutta jos ei mitään pahempaa ole, otan maanantaina tarvittaessa yhteyden eläinlääkäriin. 

Olen ollut huolimaton koiranomistaja. Sorry Saaga! Huomenna vilkaistaan myös Friidan ja Assin korvat varan vuoksi.

3 kommenttia:

 1. Näitähän sattuu. Mekin oltiin Hyvinkäällä erkkarissa ja siellä Hupi alkoi ravistella kehässä päätään. Pesun yhteydessä olin korvatkin mielestäni tsekannut, mutta seuraavalla viikolla tuli tiistaina eli muutaman päivän päästä taas ravistelua treenien veryttelylenkillä. Niinpäs työnsin näppini korvaan ja sieltähän sain nypättyä ison töhnäkökkäreen, mikä oli siirtynyt taempaa korvakäytävän suulle. Siihen loppui ravistelu. Pikikin on aika karvakorva, mutta Mustilla tätä ongelmaa ei ollut koskaan eikä karvoja tarvinnut koskaan nyppiä.
  T. Erja

  VastaaPoista
 2. Mulla olis korvanhoitoaineksia. Tule noutamaan jos tarviit! :)

  VastaaPoista
 3. Täälläkin olis ainakin yks koira jonka korvat pitäisi nyppiä. Ada nimittäin ravistelee päätään välillä sillä tavalla et epäilen et hänellä voi olla jotain ylimääräistä korvissaan...olen itsekin laiska nyppimaan koirien korvat. Koirat kun eivät ollenkaan tykkää siitä.

  VastaaPoista