14.1.2013

Ja mitäs TÄMÄ nyt sitten on...?

Saagasta on tullut roisto ja vandaali. Liekö eväät sen mielestä liian vähäisiä vai mikä lie, mutta se on ruvennut ryöstöretkille. Erityisesti keittiön sivutason kannellinen pajukori sitä kovasti kiinnostaa, kun siellä on koiran herkkuja. Korin päälle oli eilen jäänyt pussi, jossa oli kaksi ruisleivän palaa. Eipä ollut enää, kun toko-treeneistä Friidan kanssa tultiin. Joku oli popsinut ne parempiin suihin.

Mitä lie huumetta tänään haetussa korvatipassa onkaan, kun tänään Friidan agsatreenien aikaan Saaga oli kylppäristä hakenut avatun vessapaperirullapaketin ja raadellut yhden rullan kokonaan. Liekö ajatellut, että selluloosakin mahaa voisi täyttää, kun keittiöön ei pääse . (Laitoin näet portin kiinni keittiöön.) Ja rouvakoira siis kulkee kohti kuutta ikävuotta.  RONTTI!

Friidan treeneissä tehtiin kolmea erilaista pikku rataa.

Ykköstreenissä piti lähettää koira puomille ja lähteä lähes yhtä aikaa koiran kanssa. Se sujui oikein hyvin. Mutta kun toista hyppyä siirrettiin vasemmalle, jolloin lähtö oli vino ja käännös puomille oli myös toiseen suuntaan vino, Friida meni koko ajan putkeen. Eli tällaista erotteluharjoitusta hankalammista kulmista pitää treenata. Samoin puomin toisessa päässä olevaa hyppyä vietiin vasemmalle päin, Koira piti lähettää hypylle niin, että itse kääntyi toiseen suuntaa ympäri hypyn vierestä. Jestas tätä jäykkää kroppaa. Mutta jollain lailla sen onnistui. Sitten tehtiin pieni veto ja lähetettiin koira puomille. Sekin sujui ihan hyvin.

Toisessa treenissä harjoiteltiin loppuirtoamista. Terhi oli palkan kanssa maalissa ja Friida piti lähettää muurilta etenemään itsenäisesti. Se sujui aivan loistavasti. Ei typy taakseen katsellut.

Kolmannessa treenissä tehtiin kahta peilikuvarataa. A4 ja B4 tehtiin sekä takaa leikaten että valssaten. Tiukemmin Friida kääntyy valssissa, mutta se on tietysti siitäkin johtuvaa, että olen valssannut enemmän. Kun muistin vähän vekata takaa leikkauksessa, Friida kääntyi oikeaan suuntaan. A5/B5- hypyltä piti aika tiukasti oikaista, että Friida kääntyi loppusuoralle. Sitten se kyllä irtosi eteen menoon. Olisi varmaan pitänyt enemmän olla auttamassa käännöksessä, että olisi saanut jo takaa tullessa suoristamaan.

Kivat treenit taas.

7 kommenttia:

 1. Täällä oli meidän treenien aikana kokeiltu yhtä rintaliiviä ja maisteltu yhden villasukan vartta. Jottei emäntä ja äiti suuttuisi niin etuoven eteen oli laitettu iso solmulelu. Joko Tova ajatteli näyttää et hän oli myös leikkinyt omilla leluillaan tai halus et leppyisin vähän jos leikkisin ensin sillä.

  VastaaPoista
 2. Joo, mutta Tova on pentu ja Saaga ei todellakaan. Mitähän muori tänään keksii?
  Tova sovittelee poissa ollessasi sun vaatteita - taitaa siis olla jo teini.:-)

  VastaaPoista
 3. Aika kettu tuo Saaga. Kyllä fiksut pärjää! :)

  VastaaPoista
 4. Oot oikeassa. Mut Ikwil on kyllä jo 4½ vuotias ja vaikka hän jättää mun vaatteet rauhaan niin hänkin kyllä varastaa mm leipää jos sitä on tarjolla. Mut vaikka hän rakastaa omppuja, niin hän ei kuitenkaan ota niitä kirjahyllyn alatasolta missä ois korillinen niitä.

  VastaaPoista
 5. Aika monta treeniä ehditte tehdä. Onko teillä tunti treeniaikaa? Montako koirakkoa on yhtäaikaa treenailemassa?

  VastaaPoista
 6. Meidän ryhmässä on kuusi koirakkoa ja aikaa on puolitoista tuntia. Hyvin ehdittiin tehdä nämä kaikki - ja treenatakin vaikeita kohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se 1,5 tuntia onkin hyvä treenien pituus kuudelle koirakolle. Minäkin olen ehdottanut tätä tai ryhmien pienentämistä, mutta kun ei ole halliaikoja tarpeeksi.

   Poista