1.5.2023

Olipas upea Vappu

 

                                                    Saanko esitellä: tuplavalio Greetta!

Greetta lähti tänä aamuna kisaamaan Marjutin kanssa Porvooseen. Siellä oli neljä rataa odotamassa: kaksi agirataa ja kaksi hyppyrataa. Kerrankin sattui, että miniluokassa oli varasin vähän osallistujia. Se oli Greetan etu. Greetta nimittäin voitti nollalla molemmat agilityradat ja yhdellä hyppyradalla tuli nollalla toiseksi. Toisella hyppyradalla tuli myös tulos, muttei nollaa. Ja koska Greetalla on sekä kaksi agisertiä että kaksi hypppysertiä ennestään eri tuomareilta ( sekä näyttelytulos)  Greetta sai viimeisen agisertin ja valioitui. Terra voitti hyppyradan, mutta koska se on valio, siirtyi hyppyserti Greetalle ja siinäkin se valioitui. ( Tai valioituu. Vahvistus haetaan Kennelliitolta. Ja hakemus on jo vetämässä.) Enpä olisi uskonut aamulla, että näin käy. Greetalla on jo viimeiset ajat valioitua, sillä se kulkee jo vanhkasti kohti 9 ikävuotta ja nuoremmat päihittävät sen kyllä vauhdissa.  Siksi tämä oli oikea onnen päivä minullekin, vaikka etenkin tietysti Marjutille ja Greetalle. Täytyy sanoa, että ruusukkeet olivat pettymys. Olen nähnyt monilla seuroilla hienoja ruusukkeita, jossa lukee FiAva ja FiAva-H. Näissä ei lukenut yhtään mitään ja aika pikkukruisia olivat. Mutta voipa antaa kiertoon, kun ei niissä ole merkintöjä.

Tässä voittoisat radat. Vähän Greetta välillä ehtii pälyillä yleisöä ja ratahenkilöitä. Olihan ensimmäinen ulkokisa taas talven jälkeen. Marjut otti kontaktit todella tarkasti, joten niistä ei tullut vitosia, joita Greetalla helposti tulee, jos ei valvo.

Kisoja on tulossa lähitulevaisuudessakin. Piirimestaruusagit Kouvolassa ensi viikonloppuna ja sitten seuraavana taas oman seuran kisat. Nyt voi mennä rennoin mielin, kun tärkeimmät etapit on saavutettu. 

Sillä aikaa kun Greetta agsasi, me Mollyn kanssa menimme aamulla rallaamaan Haminan halliin. Edelleen treenaamme hyvillä välipalkoilla. Tänään tehtiin voittajarataa. Sanoisin, että sinnikkyys on parantunut välipalkkojen avulla ja seuraaminen on kehittynyt. Vielä pitää treenata kovasti vasemmalle kääntymisiä, mutta koska meillä ei todellakaan ole kiire kisaamaan, niin tehdään tärkein ensin ja sitten aletaan hioa yksityiskohtia. 

Tämän päivän radasta on myös video.


Lähdettiin Mollyn kanssa myös pienelle retkelle Langinkoskelle. Vappuna on ihmisiä liikkeellä ja Lankkarilla oli myös kansaa ja koiria. Vieraat koirat, varsinkin isot, ovat Mollysta jännittäviä, mutta ihmisten kanssa ollaan edistytty. Aina kun Molly jää tuijottamaan, sanon Jes ja kun se katsoo minua, se saa palkan. Eli Look at that- menetelmään käytän. Ihmisten katsominen ei ole jännittävää vaan kiinnostavaa. Häiriötä kuitenkin, joten jatketaan sitä niin kauan palkalla, kunnes ihmisten kiinnostavuus loppuu. Kamera oli mukana ja piti vähän poseja ottaa pikkuneidistä.


                                                         On se niin söpö karvaotus.

                                                    Jatketaan sen kanssa harjoituksia.

PS: Ai niin, sellainen historiallinen päivitys, että kun oltiin ennen Vappua Hollolassa ystävien luona, Molly ja Greetta lähtivät kaksi kertaa pitkälle lenkille miespuolisen ystävän kanssa ja olivat olleet reippaita. Ekalla lenkillä Greetta oli ollut alussa vähän huolestunut, mutta sitten rentoutunut. Molly oli nuuskutellut menemään. Viisaasti oli hän valinnut rauhalliset metsäpolut, joten ei Greetankaan tarvinnut kytätä mitään. Kipeä polveni kiittää tuhannesti avusta.

6 kommenttia:

 1. Superisti onnea valioitumisista!
  Greetta ei ole se helpoin harrastusystävä, joten ihan äärettömän ihanaa että on löytynyt ihminen kenen kanssa tämä laji luonnistuu! Etenkään kun ei se sinun polvikaan tuota akiliitelyä arvostaisi :D

  Voisiko se Greetta myös olla vähemmän huolestunut vieraassa miesseurassa, kun hihnanpäällä ei ole ennakko-odotuksia käytöksestä tms?
  Meillähän koirat on ihan erilaisia Miähen kanssa verrattuna miten ne lenkkeilee mun kanssa.

  -tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se, ettei Jorma ole ihminen, joka ottaa paineita ja on vähän vieras, auttoi lenkkeilyssä. Ja tietysti se, että kävelivät rauhassa metsässä. Minä kuitenkin olen oppinut ympäristön tarkkailijaksi ja ruuhkatilanteessa alan reagoida, jolloin Greettakin reagoi.

   Poista
 2. Onneksi ruusukkeitten koko ja näkö ei mitenkään himmennä niitä valiotitteleitä. Mun tyttöjen saamat valioruusukkeet ovat samaa kokoluokkaa. Niissä lukee kyllä vissiin fi ava mut ei oo edes koristeltu logolla. Greettan vauhti kiihtyi ekalla radalla kun juoksi poispäin, jotain häiritsi häntä takanurkassa. Katsoi vähän kameraa, ehkä hän halusi poseerata kuvaajalle. Täpärälle meni se aika mut onneksi oli miinusaika ja olis hän valioitunut tokalla kuitenkin. Hyvä G
  .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se ehti kyllä sopivissa kohdissa huomioida ratahenkilöitä ja katsojia, mutta onneksi ei hirveästi paineistunut.

   Poista
 3. Hurjasti onnea! Täältä tilasin itse isot ruusukkeet, vain kerran on saatu kisoista se iso valioruusuke. https://www.showlinkshop.fi/ruusukkeet/valioruusukkeet/c/401/

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Oli kyllä huippujuttu. Ehkä en kuitenkaan tilaa, kun olen vanhojen koirien ruusukkeet ja pokaalit lahjoittanut eteenpäin mätsäreihin ja muihin. Jaana

  VastaaPoista