12.5.2023

Toko-treeniä, koulutusta ja kirsikankukkia

 Koska Molly on ilmoitettu kuun lopussa ekaan toko-kokeeseen ( vaikkei ole ollenkaan kaikissa liikkeissä valmis, mutta kokeilumielessä), on ihminen aktivoitunut treenaamaan. Ollaan käyty treenaamassa sekä Haminan hallissa että kisakentällä Ruissalon nurmilla. Ulkokenttä tulee olemaan haaste. Molly on häiriöherkkä ja etenkin seuraamisliike tulee olemaan todella vaikea. Se on muutenkin vaikea, sillä Mollylla ei löydy vielä sinnikkyyttä koko liikkeeseen, mutta treenataan. Liikkeestä maahan-liikkeessä maahanmeno-osuus kyllä sujuu, jos  koira pysyy edes lähituntumassa. Ja palatessa pitää jäädä sen verran kauas, ettei vahingossakaan astu karvan päälle. Silloin se pomppaa. Koettu on. Kapulan pito on ok, kun laittaa kapulan oikeaan kohtaan. Kaukossa pitää harjoitella vielä matkaa. Istumaan nousu kahdesta metristä on vielä vaikeaa ja jos se nousee, niin peppu tulee vähän eteenpäin. Maahan meno on ok. Luoksetulo on ok. Hyppy on ollut vaikea, mutta alkaa sujua ihan hyvin. Eli työtä pitää vielä tehdä joka päivä, että edes joitain pisteitä saadaan. Muita toko-kokeita en ole katsonut. Tämä olkoon maksullinen harjoitus ( selitän itselleni). 

Käytiin Sirken rally-opissa. Hänkin antoi seuraamisvinkkejä ja radan suoritus-vinkkejä myös. Treeni oli Kuninkaalantien varren nurmikolla ja häiriötä oli sielläkin. Ohi mennyt koira, joka äkillisesti haukkui ja jolle Lotta-puudeli haukkui, kun oli odottelemassa puun alla, sai Mollyn säikähtämään ja se koira pitkään vaivasi sitä, vaikka koira oli jo hävinnyt näkyvistä. Mutta pystyi Molly tekemään asioita ja saatiin taas hyviä eväitä eteenpäin. Sirkekin totesi, että Mollyn suurimmat haasteet ovat häiriöiden sietämisessä. Eli häiriöpaikoissa pitää treenata paljon. Tärkein treenikohde on seuraaminen. Olen samaa mieltä myös siitä. Molly on vielä pieni teinityttö, joten luotan, että häiriöiden sieto paranee iän myötä. Ja seuraamista treenataan Sirken opein. Rally-temppujahan se osaa ihan kivasti ja oikeaa puoltakin ollaan jo tehty.

Tässä videota.


Ilmoittauduttiin Kyllin kanssa Sirken ja Mannerin Ninan kolmen tunnin rally-tokon kisavalmennukseen toukokuun lopussa. Kuullosti hyvältä koulutukselta. 

Tänään on ollut ihana kesäpäivä. Koirillakin on ollut lämmin. Käytiin treenistä tullessa Jokipuistossa ottamassa kuvia. Siellä oli sekä puistotyöntekijöitä että muita säästä nauttivia ihmisiä. Aika monta kuvaa meni roskiin, kun koirat eivät katsoneet kameraa vaan kaikkea muuta. Häiriö siinäkin ongelmana. Mutta tuli kivojakin kuvia. Kirsikankukkien aikaan puisto on niin kaunis.

Otetaan ensin pari häiriöotosta.


                                                                  Voi näitä!

                                                    Sitten niitä onnistuneempia.

                                                      Sheltin korvat ovat kyllä eläväiset.

                                                        Sitten vähän kirsikankukkia.

                                        Jokipuisto tien varrelta kuvattuna.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä toko-kokeisiin! Sirke on hurjan pätevä kouluttaja, me oltiin talvella hänen 3 kerran kurssilla, saatiin tosi hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
  2. Näistä kokeista ei ole odotuksia. Mutta Sirken opeilla edetään ja kyllä Mollysta vielä hyvä tulee. Kuuntelin myös Riitta Kivimäen nettiluennon koesuoritukseen valmentautumisesta ja todella hyviä vinkkejä tuli myös sieltä.
    Motivaatio treenaamiseen on tällä hetkellä hyvä. Siis itsellä. :-)

    VastaaPoista