5.11.2021

Kep-kep-kepit

 Tänään treenattiin ekaa kertaa Mollyn kanssa keppejä. Päätin tehdä sen samalla systeemillä kuin mitä ne Greetalle opetin. Otin viiden kepin sarjan. Laitoin siihen ohjurit ja vielä verkot. Tehtiin ensin kaikkien kanssa läpi menoa. Kun alkoi vähän varmistua oikea reitti, poistin verkot aika nopeasti ja sitten jatkettiin pelkillä ohjureilla. Tuli sangen monta toistoa ja lopussa Molly oli jo ihan väsynyt koko keppeihin. Mutta seuraavalla kerralla jatketaan pelkillä ohjureilla, niinkuin oli tarkoituskin. Usein me emme tule näitä tekemään. Ehkä kerran viikossa lyhyesti. Koira on vielä keskeneräinen kropaltaan, joten liikaa ei saa vääntää. Mutta pistetään muhimaan kuitenkin. Videossa vaiheita.

Torstainakin käytiin Mollyn kanssa agsaamassa. Seurana Eija ja eurasierlapsi Kaiku. Tässä video siitä treenistä ja Kaikun ja Mollyn juoksuista treenin jälkeen.


Koska olin tänään varannut hallin tunniksi, pääsi Greetta halliin treenaamaan myös. Ei missään nimessä agilitya, mutta sekä rallyn juttuja että toko-juttuja.

Ensin tehtiin ohjatun noudon alkeistreeniä siihen keskikapulan noutoon tähdäten. Eli kuppi, jossa on nami ja Greetta käännetään selkä kupin suuntaan seisomaan. Käskyllä Nappaa se menee kupille, syö namin ja palaa mahdollisimman suoraviivaisesti takaisin. Hyvin onnistu joka kerta.  Tästä jatkoimme liki-käskyn suoraa eteen tuloa. Saatiin onnistuineita liki-juttuja sekä vinoja asentoja tai sitten koira istui. Mutta treenattiin. Joka kerta, kun koira tuli suoraan asentoon seisomaan eteen, peruutus edessä oli suora. Eli tärkeämpi kuin itse peruutus on tuo liki.

Sitten treenattiin peilin ääressä sivuilla peruutusta. Kierroksia alkoi olla ja Greetta lähti vasemmalla todella vinoon. Mutta kierroksista huolimatta oli pakko tehdä ja saatiin myös kohtalaisia suorituksia molemmilta puolilta. 

 Seuraavana olivat kaukokäskyt. Laitoin pituuden palikan tassujen eteen. Treenattiin eri matkoilta, pitkästäkin matkasta. Ihan hyvältä näytti kaukaa katsottuna. Mutta toki palikka esti etenemistä.

Lopuksi otettiin luoksetulon stoppeja sekä käsi-että suullisella merkillä. Ekalla kerralla seiso-käskyllä valui vaikka kuinka. Toisella kerralla oli parempi stoppi. Ekalla kerralla maahan-käskyllä koira jäi seisomaan. Toisella ja kolmannella kerralla kävi maahan. Pitää lisätä myös istu-käsky tähän repertuaariin. Nyt en muistanut.

Joka välissä tehtiin mielentilatreeniä ja rauhoittumista. Vaikka kierroksia oli ja ääntäkin kuului, niin ei ollut pahin mahdollinen treeni kuitenkaan. Teemme treeniä toistekin omassa hallissa.

Sitten mentiin metsään. Sadekin oli jo loppunut. Päästin hallin tiellä paluumatkalla Greetankin irti. Muutaman haukkupyrähdyksen  se teki, mutta muuten tepsutteli ihan hiljaa. Olisiko jotain mennyt perille kuitenkin äänettömyyden suhteen. Toivottavasti.

Tässä vielä keskiviikkoiset rally-treenit koirien kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti