1.5.2018

Mölli-tokoilemassa

Tänään kolmelta oli Haminassa möllitokot, jonne olin Greetan aikoja sitten ilmoittanut. Se kun tarvitsee kisakokemuksia paljon ja eri paikoissa. Olin ilmoittanut Greetan avoimeen luokkaan, vaikkemme todellakaan ole vielä siihen valmiita.

Monta asiaa sujui hyvin. Paikkaistuminen sujui yllättävän hyvin, vaikka naapurit tuijottivatkin Greetan suuntaan. Tosin taisi enemmän niillä nenä toimia, sillä tuuli toi selkeästi jonkun ihanan hajun poikakoirien nokkaan. Seuraaminen oli ihan luokatonta, kun Greetta ei pysty pitämään kontaktia vieraassa paikassa ja ajelehtii enemmän kuin seuraa. Liikkeessä seisomisessa se tarvitsee nenäkosketuksen ja vähän kääntyili, kun menin taakse. Liikkeestä istumista ollaan harjoiteltu todella vähän, joten ei ihme, ettei sujunut. Ruudussa annoin käsiapua maahan menossa, mutta siihen nähden, ettei olla juuri harjoiteltu ilman targetia, se sujui ihan kivasti. Noudossa nousi liian aikaisin. Hypyssä teki taas ylimääräisen takakierroksen, ennenkuin tuli vierelle. Merkin kierrossa piti melua. Kaukokäskyissä tuli ylimääräsiä käskyä ja vähän ennakointia. Katsokaa itse.


Saaga oli turistina mukana ja käytiin pieni lenkki ennen kisaa. Sitten koirat odottelivatkin autossa, kun toimin voittaja- ja evl-luokkien liikkurina. Vettäkin alkoi vähän tihuttaa ja oli riivatun kylmä. Mutta ihan kiva päivä joka tapauksessa. Minna Halonen oli ottanut pari kuvaa Greetastakin. Tässä niitä.

                                                        Kuvat paikallaistumisesta
Greetta on nyt ilmoitettu kahteen viralliseen toko-kisaan alokasluokkaan. Tavoitteena on edelleen se TK1-koulutustunnus. Lisäksi mennään perjantaina Jessica Svanljungin toko-koulutukseen tälle samalle kentälle. Josko saisin hyviä vinkkejä seuraamiseen ja jättöihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti