29.5.2018

Hampaiden hoitoa

Greetta on vähän huono syömään luita ja koska sillä oli vähän hammaskiveä takahampaissa, ajattelin hoidattaa ne ajoissa pois. Varasin ajan PetStoressa järjestettävään Emmi-Pet-hammashoitoon, jonka avulla tällaiset helpot tapaukset voidaan hoitaa vaivatta ilman nukutusta. Tai no helpot ja helpot. Mikään ei välttämättä ole Greetan kanssa helppoa, joten vähän jännäsin, miten koira suhtautuu.
Vaan hyvinhän se meni. Hoito tapahtui takaosassa liikettä. Siellä oli rottien ja pupujen ja muiden eläinten lasikoppeja ja vähän piti niitä tuijotella välillä, mutta Greetta alistui kiltisti ensin ultralaitteella ja hammastahnalla tehtyyn hammaskiven pehmitykseen ja sitten metallilastalla kiven rapsutukseen. Nyt on nätit hampaat. Meillä on kotona pesuun tarvittavat välineet, joten olisi hyvä, jos laiska emäntä vähän tormistautuisi ja alkaisi muutaman kerran viikossa harjailemaan pikkuneidin kalustoa.

Hoidosta innostuneena katsoin Saagan hampaita ja totesin, että sille ei kyllä Emmi-Pet riitä vaan täytyy varata aika ihan oikealle eläinlääkärille. Varasin saman tien kesäkuulle ajan sekä kontrolliverikokeisiin, hammaskiven poistoon ja samalla nukutuksella saavat korvakarvatkin kyytiä. Niin villaiset ne näkyivät olevat olevan eikä Saaga anna niihin koskea. 
Että sellaista tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti