29.11.2013

LKP


Vähän on takki tyhjä tästä viikosta, mutta nyt onneksi on taas päästy viikonlopun viettoon. Ah!

Ollaan harjoiteltu kaukokäskyjä tämä viikko ilman käsiapua sekä Saagan että Friidan kanssa. Friidan kanssa toimii ihan äärettömän hyvin. Hallilla tänään oli kovat kierrokset palloleikin jälkeen ja seisomaan nousussa oli hieman etenemistä, mutta seisomasta istumaan Friida menee hyvin.  Saagalla toimii myös käsimerkittömyys. Molemmat koirat ovat selvästi tarkempia, kun ei ole muita apuja. Seisomasta istuminen ei Saagalla vielä ole hyvä, mutta sitä liikerataa pitää vain hinkata miljoona kertaa.

Kun Saaga taas tokokokeessa lähti luoksetuloon  vasta toisella käskyllä, päätin kokeilla Mannerin vinkkiä. Vinkki oli toiselle koiralle kaukokäskyihin, mutta meinaan soveltaa sitä Saagalle luoksetuloon. Kyseessä on kahden targetin systeemi. Koiran takana kera palkan on toinen ja minun takanani toinen - ja sielläkin palkka. Aloitetaan siitä, että ihan pelkällä makuullakin on odotusarvoa ja koira vapautetaankin ilman yhtään kutsua takaan olevalle targetille. Näin nostetaan vireystilaa ja valmiutta liikkeelle lähtöön. Välillä kutsutaan läpijuoksuna luokse ja vapautetaan ohjaajan takana olevalle palkalle.  Välillä pysätytetään, ja koira saa palata lähtöpaikkatargetille. Eli se ei voi tietää, mitä tapahtuu  milloinkin, mutta palkka tulee joka tapauksessa, oli suunta mikä vain. Katsotaan, tepsiikö Saagan laiskotteluun.

Ollaan joka päivä käyty hallin metsikössä lenkillä, satoi tai paistoi. Tehdään yleensä pari kierrosta pienempää lenkkiä. Koirat tykkäävät tosi paljon ja koska maasto on epätasaista, saavat hyvää liikuntaa. Friida lutraa ojissa ja Saaga syö multaa.  Eilen olivat mukana lenkillä Marikan schapendoesit Ada, Ikwil ja Tova sekä Jaanan setterimuori Tessa.  Oli pilvinen pimeä päivä, joten kuvat eivät kovin häävejä ole, mutta näkyypä, miten hauskaa on niin Saagalla kuin Friidallakin.  

Kivien päälle kiipeily on todella pop portugeesi- ja schappe-rintamalla. Ei tarvinnut kuin muutaman kerran aiemmalla yhteislenkillä kehua ja palkita namilla kiville kiipeämistä - ja sen jälkeen yhteislenkeillä tämän tästä joku/jotkut kiipeävät kivelle ja tuijottavat vihjaavasti.

                             Saagakin välillä kiipeää, mutta on enemmän maanläheinen tyyppi.

Marikan koirista vanhin on Ada, joka välillä suorastaan tekee vierelläni toko-seuraamista saadakseen nameja. Ja haukkuen komentaa, jos ei ole vähään aikaan herkkuja tippunut sen ahnaaseen kitaan.
                                                      Iksu ja Friida - kivellä jälleen

                           Loppupotretti:  Saaga, Friida, Ikwil, Ada, Tova, Tessa

                                           Ja sitten läks Friida. Tova aivan pian perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti