24.11.2013

Tokokokeessa ja koulutuksessa

Meidän Saaga meni sitten mahavaivoista huolimatta eilen toko-kokeeseen. Tuomarina oli oikein kiltti Harri Laisi ja liikeenohjaajana vaimonsa, joka pisti liikeet nopeasti eteenpäin. Joka on oikein hyvä juttu.

Saaga paastosi perjantai-illan, eikä ruokaa herunut lauantaiaamunakaan. Oliko hyötyä? NO EI!
Tyyppi oli vetelä koko kisan ajan - eli olo ei ollut paras mahdollinen.
Voittajaluokan paikallamakuun ( kymppi tuli) jälkeen yksilösuoritukset alkoivat tunnarilla. No, Saagahan löysi oikea kapulan. Meni ravilla, palasi ravilla - ja sai ysin. Ei kyllä pureskellut kapulaa, mistä eksrapojot minulta.  Sitten oli vuorossa liikeestä istuminen, jonka Saaga, oikea mestari istumisessa, nollasi jäämällä seisomaan. En tarkistanut, kun luotin, että osaa. Että silleen. Sitten tehtiin ruutu, jonne Saaga meni laiskalla laukalla, kävi heti makaamaan ja tuli sivulle asiallisesti. Tästä kymppi, Sitten taidettiin lähteä seuraamaan, ja siellähän Saaga sitten iloisesti jättätti. Kerran käskytin ylimääräistä, mutta surkea esitys - kahdeksasta pisteestä huolimatta. Sitten tehtiin hyppynouto, jossa vauhti ei päät huimannut. Tulokseksi kuitekin 9½. Tästä mentiin luoksetuloon. Saaga ei ollut kuulevinaankaan ekaa kutsua, mutta toisesta lähti ja aika kivasti pysähtyi. Vitonen kuitenkin tulokseksi.  Metallinouto oli oikein laiska. Tulos 7½. Lopuksi kaukokäskyt, jossa lopussa yksi ylimääräinen käsky - ja Saaga nousi ihan omaehtoisesti istumaan ennenkuin lähdin sitä kohti lopussa. Voi sikapossu! Yhteisvaikutelma 9 ja pisteitä 244. Jos olisi tyyppi tehnyt edes sen istumisen niinkuin osaa yleensä, olisi ykköstulos tullut, mutta nyt sitten kakkostuloksella lähdettiin kotimatkalle vahvasti päähän ottaen.

Tänään oltiin Friidan kanssa Nina Mannerin toko-koulutuksessa. Friidan kanssa toivoin vinkkejä kaukokäskyihin, kun tyyppi tuppaa etenemään niissä. Takapalkkaa jatketaan edelleen ja käsiohjaus jätetään pois. Koiran pitää kuunnella, mitä sanotaan, eikä haaveilla kädessä olevasta palkasta. Liikkeestä istumisessa ohjaaja menee eteenpäin jalalla ohjaten.

Seuraamisessa eripituisia pätkiä virettä yllä pitäen ja perusasentotreeniä, sillä Friida on oppinut siinä keulimaan. Hihnaseuraamista ja puuttumista sikailuun tiedossa. Nina Manner on ihana kouluttaja ja ohjaa todella kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti