6.12.2013

Itsenäisyyspäivän liitelyä

Ei tullutkaan mitään hirmuista myrsky- ja mylväys- säätä itsenäisyyspäiväksi, mikä oli enemmän kuin hyvä. Olin nimittäin lupautunut kuskiksi, kun lähdettiin Minnan ja Figon kanssa Vantaan Vuokkoset-Areenalle agikisailemaan Salme Mujusen radoille. Tiedossa kolme kisaa.

Areena on kyllä kiva paikka, kun siellä on semilämmintä sisätilaa ja hyvä keinonurmi kisailua varten. Kaksi rataa oli tehty vierekkäin, joten nopeasti päästiin jatkamaan uudelle radalle.
Ekalla radalla ei ollut epä-Salmemaiseen  tyyliin yhtään putkea. Oli vain hyppyjä, kepit, keinu ja A.
Rata oli kääntyileväinen. Meillä Friidan kanssa meni rata oikein hyvin A:lle asti. Kas, unohdin sanoa koiralle Alas, että se pysähtyisi kunnolla kontaktille. Ja niin se lähti, ennekuin olin sijoittunut hyvään asemaan, kiersi seuraavan hypyn väärältä puolelta, tuli keinulta pois ja meni väärän hypyn. Joten hyvä nollarata vaihtui neljällä viimeisellä esteellä hylyksi.

Toisella radalla sitten niitä suoria putkia oli riittämiin. Neljä kappaletta. Kun ei olla putkijarrutusta juuri treenattu, Friida teki omia ratkaisuja putken jälkeen. Kepeillä nykäisin liian aikaisin putkeen päin ja Friida tuli pois. Kun päästiin suoraan hyppysarjaan, Friidalla taas kulki, mutta sitten taas meni ihan pöllösti. Laitoin kuvaamani Leinosen Janitan saman radan. Ihan pikkuisen eroa oli minun ja Janitan kyvyillä. :-)

Kolmannella radalla Friida ei taaskaan kestänyt kepeillä loppuun asti ja pompsahti putkeen. Onneksi tein koko kepit uudestaan ja silloin se teki ne alusta loppuun kunnolla. Mutta sitten olin taas armottomasti myöhässä ohjauksessa putkien jälkeen ja Friida teki, niinkuin oikeaksi luuli.

Se, mikä on ihan UPEAA, on Friidan hyvä vauhti. Siitä olen aivan über-iloinen. Se asettaa tämän ikäisen  pulskan tantan suuriin vaikeuksiin ainakin tällaisilla vauhdikkailla radoilla, mutta sehän on sitten minun ongelmani se. Koiralla on kuitenkin kivaa.

FRIIDAN RADAT 

Videot kuvasi Kiviharjun Johanna. Kiitos paljon kuvausavusta.

Minna ja Figo tekivät yhden nollaradan ja sen perään vitos-radan, joka olisi helposti voinut olla nolla. Hyvä tytöt!

Seuraavan kerran kisataan tammikuun alussa oman seuran kisoissa.  Nyt opiskellaan putkijarrutusta, keppien tekoa niin, että ohjaaja irtoaa ja muuta tärkeää.

5 kommenttia:

 1. Sinivalkoiset esteet päivän kunniaksi. Vähän keltaistakin eli viittaus Ruotsiin?
  Kyllähän Janitakin sai juosta... erilaisia ratoja joilla mulla ei ois ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä ohjaamaan...miten jos ottaisimme iltapäiviemme ohjelmaksi treenata noita putkijarruja ja keppejä? ja kohta ois joululoma jolloin ehtisi ehkä joskus aamupäivisinkin hallille.

  VastaaPoista
 2. Waude, mikä ihana vauhti Friidalle on palannut, upeeta!! :)

  VastaaPoista
 3. Marika, mikä loistava idea. Suunnitelmallisesti niitä. Jes. Ja Johanna, JOOO! Minä olen niin onnellinen, vaikken ehdikään. Onneksi normikolmosissa vähän enemmän haltuunottoja radalla, että voi koiraa hiukan jarruttaa.

  Jaana

  VastaaPoista
 4. Friidalla on vauhti kohdillaan, ihana :)

  VastaaPoista
 5. Hylyistä huolimatta tosi reipas meininki! :o))
  T: eija&jessa&jymy

  VastaaPoista