31.12.2013

Hevosen palleroita ja mahanpuruja

Käytiin tuossa joulun jälkeen pitkällä metsäretkellä, kun päästiin Katjan, kaveriensa ja koiriensa kanssa messiin tekemään vaellusta hallin lähellä olevalle merkitylle reitille. Itselle nämä reitit olivat aivan uusia. Parsonit Orri ja velipoika Jeppe kiisivät suuresti nauttien yli mättäiden ja kantojen, cairnterrieri Sirppa meni omaa tahtiaan, Friida kiisi välillä pikkupoikien kanssa ja Saagakin innostui välillä porhaltelemaan. Minulla oli kamera mukana, mutta näinä aikoina valaistusolosuhteet ovat niin huonot päivälläkin, ettei tarkkoja kuvia ole oikein saatavissa. Tässä joitain kuvia metsäretkeltämme kuitenkin.

Joku on syönyt vähän mutaa parrasta päätellen.
 
Friida ja Orri
 
Kaukana menevät Orri ja Jeppe sekä Friida näreen takana. Saaga ja Sirppa vähän rauhallisemmin.
 
Viimeinen kuva on jo sähkölinjoilta. Ei ole kovin talvisen näköistä todellakaan.

Reitillä käy myös hevosia lenkillä. Tämän tästä törmättiin eri ikäisiin hevosen kakkoihin ja Saaga onnistui joitain kertoja huitaisemaan huiviin joitain palleroita, ennenkuin ehdin kieltää.

Siitäkö lie johtunut, että samana iltana Saaga sonti komeat kakat ja yöllä käytiin kakalla joitain kertoja. Päivällä tilanne tuntui rauhoittuneen, mutta seuraavana yönä puolilta öin alkoi rumba. Puolen tunnin välein piti Saagaa kuljettaa ulkona aina neljään asti. Sitten tunnin välein ja seitsemästä kymmeneen saatiin nukkua oikein kolme tuntia.  Päivällä kakkaaminen jatkui ja iltaa kohti kiihtyi. Annoin maitohappobakteereja ja kävin apteekista ostamassa Canicuria  sekä farmaseutin suosittelemaa Promax-tuotetta. Saaga joi huonosti, joten ruiskuttelin sen suuhun vettä. Illalla Saagan kakka oli ihan limaista nestettä ja muuttui myös veriseksi. ONNEKSI sain Windylän emännältä Tylosin- nimistä maha-antibioottia vielä illalla. Annoin kymmenen maissa lääkkeen ja ruiskutin vielä vettä koiran suuhun pari ruiskullista. Sitten mentiin nukkumaan. Saaga nukkui koko  yön aina kymmeneen asti aamulla - samoin me muutkin, sillä edellisestä yöstä oli kyllä univelkaa. Piti oikein tökätä siinä vieressä makaavaa koiraa, että onko edes elossa, kun ei ollut yöllä herättänyt, mutta ihan iloisesti häntä heilui.

Ennen aamupissaa Saaga kävi juomassa ja ulkona teki pissat, mutta selvästi se oli aika uupunut. Mentiin kotiin. Yritin tarjota vähän juustoa, mutta Saaga haistoi ja käänsi päänsä pois. Tylosinin kuitenkin annoin. Tämä päivä on sujunut Saagalla leväten ja paastoten. Olen varan vuoksi antanut ruiskulla vettä edelleen ja toisen annoksen myös Promaxia. Kun illalla käydään Windylässä istumassa iltaa Friidan kanssa, Saaga saa jäädä kotiin lepäämään. Onneksi ei tarvitse huolehtia paukkupeloista. Saaga ei ole millänsäkään ilotulitusraketeista. 

Kuulemma liikkeellä on rajuja mahatauteja koirilla. Oliko hevospalleroissa jotain hevosten lääkettä, joka ärsytti vai onko Saagan maha vain edelleen niin herkässä vaiheessa, että ei muuta tarvittu melkoisen taudin kehittämiseksi. Ikävä tapa joka tapauksessa lopettaa vanha vuosi. Toivottavasti ei ole enne tulevalle vuodelle.

Joka tapauksessa Saagalandian väki haluaa toivottaa kaikille oikein menestyksekästä tulevaa vuotta 2014.


Lopuksi linkki rallytokoiluun. Oltiin eilen Friidan kanssa meidän treeniryhmän kanssa hallilla vähän rally toko-liikkeitä harjoittelemassa. Kaikki liikkeet eivät suinkaan ole alokasluokan liikkeitä. Videossa ensimmäisenä olevaa seisaallaan peruuttamista lukuun ottamatta Friida pienellä treenillä oppi kaikki muut jo ihan mukavasti. Selkeästi sen mielestä on aika hauska oppia temppuja ja se on valmis tekemään uusiakin asioita avoimin mielin. Toivottavasti tämä asenne on enne tulevaa vuotta ajatellen. :-)

2 kommenttia:

  1. Voi että toi rallytoko näyttää hauskalle!! Ehtisitkö meitä vähän Pasasen kanssa joku päivä opastamaan? Vaikka vielä tässä lomalla? :)
    Saako siinä tosiaan noin paljon antaa käsi- ja suullisia apuja, vai onko näitä vaan mukana siksi kun vasta treenailette? Näin piintyneen tokoilijan silmään näyttää niin suurille avustuksille vielä osa. ;)

    VastaaPoista
  2. Tokihan me vielä treenataan, mutta olen ymmärtänyt, että käsi- ja suuavut saavat olla aika reilut alokasluokassa. Mitä ylempiin luokkiin mennään, sitä pienemmäksi avut tulevat, mutta saavat olla olemassa silti. Juu, katsotaan vain yhdessä, vaikka ihan noviisihan minäkin tässä olen. Rallytokoliiton sivuilla on kyltit ja ohjeet. Meinaan nyt vuoden alussa liittyä kyseiseen liittoon.

    VastaaPoista