5.2.2013

Tiistaitokoilua

Hallille kävi töiden jälkeen tiemme.

Saagan kanssa tehtiin istumista ( aika ok), luoksetuloa ( aika löysää), tunnaria ( oikein jees, hiukan purua, mutta ei pahaa) ja kaukokäskyjä ( sitä istu-seiso istua). Istumisen käskytin aina ihan läheltä, jolloin Saaga malttoi rauhassa peruuttaa istumaan ilman sen kummempia pomppelehtimisia. Voipi olla, että tässä aika loppuu kesken, mutta jatketaan sitten kisojen jälkeen harjoittelua. Puolitoista viikkoa aikaa kisoihin.

Kierrätin Saagaa hyppysiivekkeen ympäri ja tein seiso- ja maahan-stoppeja. Aika hyviä, kun heitin palkan taakse.

Sitten tehtiin hiukan agiliitoakin ja lopuksi selkäharjoituksia ( kaksi hyppyä, rimat matalalla, toisen riman ali ja hyppy toisen yli). Saagasta harjoitus oli edelleenkin hyvin hilpeä. Laskin rimaa 30 cm:n korkeuteen, jotta koira joutui todella ryömimään alta ja pidin rimasta kiinni, ettei se tippunut niskaan.  Hyvin kömpi Saaganen.

Saagan treenin aikana tuli 7 kk:n vanha schapendoes Tova toiselle puolelle hallia tekemään pentutreeniä agilityssa. Tovaa kovasti kiinnostivat Saagan puuhat ja kyllä Saagakin välillä tuijotteli, mitä Tova teki. Käytiin vaihtamassa koiria yhtäaikaa ja Tova ja Saaga saivat hetken puhdistaa tassuja hangessa leikkimällä. Saagan mielestä Tova oli selvästi aika hauska tapaus - niinkuin onkin.

Friidan kanssa tehtiin seuraamista, stoppitreenejä myös siivekkeellä, rengasta, keinua ja puomia, kun ne olivat meidän puolella hallia. Ja sitten lopuksi tunnari. Kaksi pussillista kapuloita eli 14 kpl hajasijoitin maahan ja oman keskelle muiden joukkoon. Niin vain taas Friida teki onnistuneen tunnarin. Haisteli huolella, nappasi oman, josta heti kehuin, ja reippaasti ja purematta palautti sivulle. Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa kehittyy kuntoon, kunhan ei ole liikaa kierroksia. Silloin alkaa nouto. Nyt mielentila oli aivan passeli.

Lopuksi käytiin tekemässä vähän agilityrataa. Kokeilin sitä, että jätin Friidan toiseen päähän keppejä, itse menin toiseen ja kutsuin. Hienosti haki kepit ja teki loppuun asti. 

Treenien jälkeen käytiin Marikan koirien Adan, Ikwilin ja Tovan kanssa metsälenkillä. Assi, Saaga ja Friida tulivat oikein hyvin toimeen schapendoeskaartin kanssa, mitä nyt Friidan piti vähän kyykyttää välillä Tovaa. Tosin ne myös leikkivät takaa-ajoa eikä Tova mitenkään erityisesti Friidaa pelännyt.

Kotiin lähti joukko tyytyväisiä koiria.

    

1 kommentti:

  1. Kiitos vielä kerran tiistain seurasta. On se paljon kivempaa sekä emännille että koirille et välillä saa sitä seuraa ja myös sitä häiriötä treenien aikana.
    Tova on kyllä hauska tapaus, toivottavasti pysyy semmoisena. Toivon myös ettei Ikwil aikuistu liikaa leikkausken jälkeen.
    Näkyillään taas joku päivä hallilla.

    VastaaPoista