16.2.2013

Eipä saatu tulosta ei

Tämänpäiväinen toko-koe meni meiltä alle taitojemme.

Kaksi liikettä nollautui. Liikkeestä seisomisessa aloitin varman päälle rauhallisella kävelyllä. Mitä siitä seurasi? Koira ennakoi, jäi seisomaan, eikä käynyt istumaan, kun käskin. Että nolla sitten siitä. Luoksetulossa Saaga lähti vasta toisella käskyllä, ei seisahtunut seisomaan, maahan meni kyllä. Siitä nolla. Kun sitten tunnarista tuli 5 ja kaukokäskyistä 6, niin jäätiin kolme pistettä alle kolmostuloksen. Ja rehellisesti sanoen, kyllä minä meidän oletin ainakin kakkostuloksen saavan, hyvänä päivänä jopa ykkösen. Paikallamakuusta tuli 9, kun Saaga nousi vasta viiveellä. Harmittaa. Mutta tämä oli vasta eka voittaja-kisa ja myönnettävä on, että jännitti, varsinkin alussa aivan sikanaan. Ehkä se vaikutti sitten Saagaankin. Tosin nauhalla näkyy, että se on koko kisan sangen iloinen ja omatoiminen heppu. :-)

Kisavideo on tarjolla alla olevassa linkissä. Kiitos Eijalle kuvaamisavusta!

SAAGAN VOITTAJA-LUOKAN KORKKAUS

4 kommenttia:

 1. Ei huono voittajan korkkaus ollenkaan! Tosi paljon hyviä liikkeitä, ja niissä pieleen menneissäkin vähän vaan työtapaturmia, mitkä varmaan johtuu nimenomaan just kisakokemuksen puutteesta / pitkästä kisavälistä ja sun jännittämisestä. Uutta matoa koukkuun vaan! :)

  VastaaPoista
 2. Respektiä vaan täältä, kun ootte päässeet jo näin pitkälle eli uskaltautuneet VOI-kokeeseen. Se on monelta hommat handlanneeltakin jäänyt tekemättä. Ja eihän tuo näyttänyt huonolta ensinkään, kun on niin paljon uutta ollut opittavana. Hyvä siitä tulee :))

  T. Erja

  VastaaPoista
 3. En tiedä kiinnostaako sua, mutta pari huomiota videolta.

  Ensinnäkin ihan alussa kun menet kehään niin koira on heti muissa maailmoissa, haistelee jne. Oletko kokeillut, että jättäisit sen makoilemaan ennen kehään menoa ja menet itse kehään ja kutsut koiran sieltä. Ei mitenkään virallisesti "tänne" vaan jotenkin tosi iloisesti että tule vaan jes nyt mennään. Itse käytin tuota paljon Enskalla ja se oppi tosi pian jollain tasolla patoamaan (en usko että sen vieteillä varsinaisesti padotaan, mutta sanotaan nyt että odottamaan) siinä makoillessaan ja sitten kun kutsuin sen se oli aivan liekeissä kun pääsi sieltä mun kanssa tekemään. Itse käytin Enskalla kutsuna "nyt on Enskan vuoro" ja sitä käytin monessa muussakin, se oli niin iskostunut sen pähään että kun sanoin että on meidän vuoro niin se alkoi ihan täristä että ei hyvänen aika, minun vuoro!

  Ehkä koulutusmielessä olisi kannattanut kutsua koira seuraamaan tuossa pilalle menneessä istumisliikkessä ja kun se seuraa, käskeä se uudelleen istumaan.

  Silitteletkö tarkoituksella koiraa liikkeiden välissä (esim ennen metallinoutoakin)? Tuollaiset pitkin vedoin tehdyt pään ja rinnan alueen silitykset tuppaavat vain rauhoittamaan koiraa ja ainakin tuossa kokeessa mielellään koira olisi saanut olla reippaampi, sähäkämpi ja nopeampi.
  Itsehän annoin Enskan riekkua liikkeiden välissä niin kauan että tuomari siitä huomautti. Suorilta ne ei voi sitä yleensä keltaista korttia anna, ainakaan kyläkisoissa, kyllä ensin sanotaan että nyt vähemmälle tuota palkkausta. Sen jälkeen voi vähän rajoittaa :)  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvistä huomioista, Tiina.

  Meillä on Saagan kanssa ollut niin pitkä kisatauko, että tuo haisteluhomma tuli ihan puskan takaa. Ei meillä ole ollut mitään rutiinia kehään menoon, kun ei olla kehään aikoihin menty. Pitääpä kokeilla omassa treenissä tuota juttua.

  Istumisessa huomasin koiran jääneen seisomaan niin viime tipassa, että liikkuri ehti sanoa Käsky - ja sitten käskin. Jos olisin hiukan aiemmin huomannut, olisin kyllä komentanut sen sivulle ilman muuta.

  Saaga on kaksijakoinen persoona. Loiva liikkeissään, mutta kierroksia päässä. Se haukahteli muutaman kerran, ja tästä syystä sitten annoin näitä rauhoittavia silittelyjä. Riekuttaa en olisi uskaltanut, sillä sitten olisi kyllä kuppi mennyt koiralta nurin ja ääntä olisi tuutista tullut. Minulta puuttuu taito "soitella" koiraa sopivalla viretasolla.

  Lisävinkit ovat aina tervetulleita.

  VastaaPoista