11.2.2013

Ruikulia ja tokoilua - vajaa viikko kisaan

Annoin koirille poron luut lauantaina ( en siis lampaan, niinkuin aiemmassa postauksessa sanoin). Seuraukset olivat runsaat ja pitkälliset. Kaikkien mahat menivät enemmän tai vähemmän rukulille. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä käytiin Saagan kanssa ulkoilemassa ja Assi sitten ruittaili myöhään eilisiltaan asti. Yö sentään meni rauhallisesti, kun suolisto alkoi olla kaikilla tyhjä ja olin kaikkia lääkinnyt, mutta töiden jälkeen löytyi ulko-oven edestä haiseva tervehdys. Käytiin treenaamassa ja tultiin kaupan kautta kotiin. Raejuustoa on tarjolla ilta-aterialla.  Laitoin ekaa kertaa myös turpoamaan ainekset Saijalta saamani maksapannukakun reseptin mukaan. Tarkoitus on käyttää niitä Saagan tokotreenimakupaloina. Ekstraherkkua. Jos toimii, lupaan laittaa reseptin myös blogiin, että muutkin voivat kokeilla.

Sitten tämän päivän toko-treeneihin.

Saagan kanssa tehtiin ensin ruutu. Kävin se laittamassa valmiiksi ja sitten vasta hain koiran. Hyvin löysi ruudun kaksi kertaa. Aika taakse Saaga kävi makaamaan, mutta molemmilla kerroilla oli silti ruudun sisällä.
Luoksetulossa toinen kerta oli parempi kuin eka. Ekalla kerralla Saaga lähti aika laiskasti ja valui seisomisessa. Toisella kerralla lähti vauhdikkaammin ja pysähtyi napakammin. Sen näkee sitten lauantaina, millainen versio on tästä liikkeestä tarjolla silloin.

Istuminen sujui molemmilla kerroilla hyvin. Hyppynouto tehtiin kerran ja se oli Saagaksi aika hyvä. Tunnari tehtiin kaksi kertaa. Ekalla kerralla matkalla kapuloille iski haju Saagan nenään ja se jäi etsimään maassa olevaa namia. Sitten se meni kapuloille, otti oman, tiputti ja haisteli, otti oman, tiputti ja haisteli ja otti lopulta oman.  Tehtiin uudestaan ja nyt oli oikein hyvä suoritus. Kun kehun kapulan oton jälkeen, Saaga pureskelee vähemmän. Saapi nähdä, miten kisassa, kun ei saa palautetta antaa.

Kaukokäskyt tehtiin eri etäisyyksiltä. Seisomasta istumaan aika läheltä, mutta kun Saaga oli hyvässä rauhallisessa mielentilassa, se teki maltillisesti ja aivan oikein istumisenkin. Mielenkiintoista nähdä, millainen on koko sarja oikeissa kisoissa.

Lopuksi tehtiin selkäjumppaa kahdella hypyllä, ja jälleen se oli Saagasta superhauskaa. Käytiin vielä vähän agilitykentän puolellakin hommissa. Siitäkin Saaga tykkäsi.

Friidan kanssa tehtiin ekaksi ruutu. Oikealle sivuun jäi hyppy ja siitä eteenpäin yksi oranssinen luoksetulotörpäkkä. Kun lähetin ruutuun Friida kaarsi hypylle ja jäi istumaan sen taakse. Toisella kerralla sama homma. Mentiin vähän lähemmäksi ruutua hypyn ohi. Tälllä kertaa Friida meni törpäkän taakse. Ei ollut neidillä hajuakaan ruudusta.  Sitten otettiin läheltä toisesta suunnasta. Friidalla oli kierroksia ja epävarmuutta, joten se meni etunurkkatörpäkän taakse makaaamaan. Kun kävin taputtamassa oikean paikan ruudusta, Friida meni sinne ja kävi suoraan makaamaan. Vaikka ollaan se makuujuttu tehty pari kertaa Saija treeneissä - eikä muuta.  Sain minä muutaman kohtalaisen ruudun tehtyä niin, että Friida jäi seisomaan, mutta siihen nähden, miten varma ruutu Friidalla on ollut, oli tämä aika yllättävä takapakki.

Hyppynouto meni hienosti ja hyvävauhtisesti. Luoksetulo oli aivan superhieno. Lopuksi läpijuoksu.

Sitten lähdettiin tekemään tunnaria. 12 kapulaa maahan sekaisin, keskelle oma. Sieltä se Riidulainen kävi haistelemassa reippaasti omansa ja iloisesti palautti sivulle.

Liikkeestä istumisessa Friida alkoi ennakoida, mutta saatiin onnistunut suorituskin aikaan.

Lopuksi käytiin agilityrataa tekemässä ja vähän ylösnousukontaktisihinöitä. 

2 kommenttia:

  1. Meillä poro aiheuttaa kaikessa muodossa oksennusreaktion, erityisesti luut. Ne ei vaan meidän tyypeille sovi ja oon suosiolla poron jättäny ruokavaliosta pois. Toivottavasti maksapannarin voimalla Saagan tokoura lähtee uuteen nousuun. :)

    VastaaPoista
  2. Juu, näkyi olevan vahvaa kamaa, vaikka pienet poronluut ovat menneet aika leppoisasti. Nyt on kolme luuta pakastimessa samaa ainetta, eivätkä taida meidän tyypit niitä saada. Annetaan ensimmäiselle halukkaalle :-)

    VastaaPoista