24.2.2013

Mummoja ja agsaa


Meille tuli torstaina hoitoon Geisha, Assin sisko. Näin somasti siskokset pötköttelivät vierekkäin sohvalla eilen aamupäivällä. Läheisyys lämmittää. Ja huomatkaa, Geisha saa maata Assin sohvapaikalla eikä sitä komenneta pois. Se osoittaa jo jotain sekin.

Vanhoille ja Saagalle tuli eilen pitkä kotipäivä, kun lähdin Friidan kanssa puolilta päivin kohti Hyvinkään agilitykisoja. Marika ja pikku Tova tulivat matkaseuraksi ja tapamaamaan Tovan kahta velipoikaa omistajineen. Oli kyllä kiva, kun oli juttuseuraa mennen tullen kahden tunnin ajomatkalla. Olin ilmoittanut Friidan kahdelle agility- ja yhdelle hyppyradalle, mutta koska aikataulu oli tunnin myöhässä, emme menneet hyppyradalle ollenkaan vaan lähdimme kotiin mukanamme kaksi hylkyä. Johanna Wütrich oli tuomaroimassa, tosin ekan radan oli suunnitellut ja tuomaroi joku tuomariharjoittelija. Se rata oli kyllä aika mukava profiililtaan. Jostain kumman syystä puomin alla kaarella oleva putki aiheutti Friidalle ongelmia. Ekalla radalla se ei kyllä täysillä keskittynyt tekemiseen. Putki oli suoraan edessä eikä muita esteitä lähimainkaan. Friida kaartoi putken ulkopuolelta putken taakse molemmilla radoilla. Ekalla radalla siitä vitonen. Sitten ohjasin huonosti yhden hypyn, jonka ohi Friida meni suoraan putkeen. Eli hylky siltä radalta. Toisella haasteellisemmalla radalla tuli virheitä enemmän ja putkesta hylky.

Jos nyt jotain hyvää radoista etsii, niin ekalla radalla Friida irtosi  upeasti loppusuoralla. Molemmilla radoilla sillä oli hyvä vauhti ja kepit tehtiin tosi hienosti. Alla on Friidan ekan radan video ( jossa väärä päivämäärä). Oli vaikea kuvata, kun halli on tuon mallinen ja henkilökunta oli välillä edessä. Matto oli hyvän tuntuinen eikä Friida siinä liukastellut, vaikka vauhtia olikin. En ole pitkään aikaan uskaltanut ajatellakaan Hyvinkään hallia, kun sen uudesta matosta ja sen liukkaudesta käytiin niin paljon keskustelua. Nyt on vanha matto laitettu takaisin ja hyvältä tuntui.


                                    Toista videota en laita julkisuuteen. Sen verran säheltämistä se oli.

Aamulla sitten suunnattiin Friidan kanssa Mannerin treeneihin omalle hallille. Saaga lähti mukaan turistiksi.

        Tällainen oli rata. Aloitukselle 1-6 oli tarjolla kaksi vaihtoehtoa. Valitsin valkoisten pallojen aloituksen.

Putket tuottivat yllättävän paljon vaikeuksia.  Toki putki 22 ja 17  olivat vain ohjauksellisesti minulle ongelmallisia, mutta putki 7 oli Friidalle ihan omituisen hankala, vaikka se on tähän asti hyvin hakenut pimeitäkin putken päitä.

Rata oli kyllä sopivalla tavalla haastava. Siinä on monia paikkoja, mitä pitää hioa vielä myöhemminkin. Mutta yllättävän hyvin Friida jaksoi edellisestä reissupäivästä huolimatta. On se niin ihana koira.1 kommentti:

  1. Meilläkin oli vaikeuksia ton 10-hypyn kaa. Ihan perushyppy ja Ikwil ajautui sen ohi. Tein persjätön pituuden jälkeen.
    Tein siis alun mustien numeroitten mukaan ja toinen putki tuotti myös harmaita hiuksia sekä mulle että Mannerille?! Pitäisi treenata sitä et kun pysähdyn, Ikwilkin tekee sen.

    VastaaPoista