1.5.2022

Greetta kävi rally-kisassa - ja vielä rally-treenissä samana päivänä

 Haminassa oli rally-kisa. Vaikka jo olin vannonut, ettei enää mennä kisaamaan, niin mentiin kuitenkin. Ollaan kokeiltu uusia juttuja ja sain vinkin Sporttirakista Kristan Karhun vinkkivideosta koiran rauhoittamisesta. Eli summa summarum, lähdettiin kokeilemaan.  

Mentiin hyvissä ajoin halliin ja vain käveltiin hallin takaosassa pitkän ja hartaasti hiljaa. Myös odottelupaikalla vain käveltiin. Suunnitelmissa oli tehdä rataa ripeästi kävellen ( koska se on auttanut treeneissä äänen suhteen), mutta radan kyltit olivat niin lähekkäin, ettei ripeä kävely onnistunut kuin spiraalissa, jossa Greetta oli hiljaa.

Rata oli tämän näköinen.

Sarjahypyssä oli vain kaksi hyppyä, kun hallin koko oli  pieni. Rata oli kaiken kaikkiaan ihan kiva. Vasemmalla peruutus ei ole meidän vahvuus, mutta muuten ei pitänyt olla mitään hirveää, riippuen koiran fiiliksestä tietenkin. Yllätyksekseni ongelmiksi muodostuivat ääntelyn lisäksi edessä puolen vaihto, jonka Greetta osaa mainiosti, samoin kuin jalkojen välistä puolen vaihto, jonka se osaa myös hyvin. Molemmat uusin, mutta edessä puolen vaihto meni silti päin honkia. 

Tässä video.                                                                Ja tuloslappu.

Me saimme tuloksen. 75 pistettä. Nyt sitten tarvittaisiin enää yksi tulos, niin Greetta saisi RTK4 koulutustunnuksen. Valioksi sitä on turha haaveilla. Ei se siihen tuolla viritystilalla ikinä pysty. Mutta koulari olisi oikein kiva juttu. Ajastinkin kotona paikkakyselyn Kouvolan kisaan toukokuun lopussa.

Sitten mentiin kotiin huilaamaan. Neljältä alkoi Maijun rally-koulutus ja hän oli järjestänyt hauskan - ja opettavaisen rallytehtäväradan. Ensin opiskeltiin tehtävät yksitellen. Meille hyödyllisin oli edessä sivuttain meno. Sen harjoittelemista jatkamme. Hauskin - ja turhin -tehtävä oli keilojen kaato. Greetta älysi sen yllättävän hyvin, vaikka vähän noudoksi menikin. Kaiken kaikkiaan, vaikka sillä kierroksia olikin ja vähän ääntä, niin videoltakin näki, että sillä oli tosi hauskaa.


Huomenna sitten on Mollyn toisen polven operaatio. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Pitkälle kesäkuuhun mennään, ennenkuin Molly saa liikkua vapaasti ilman rajoituksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti