6.5.2022

Mollyn polven kuulumiset - ja vähän Greetankin kuulumisia

Molly on jo ruvennut vähän varaamaan leikatullekin jalalle. Se kävelee ulkona vain pieniä pätkiä ja huilaa välillä. Selkeästi, kun myös oikea jalka on vielä vaiheessa, niin käveleminen ei ole niin yksinkertaista. Kun oli terve vasen käytössä, se kinkkasi menemään reipasta vauhtia. Mutta toisaalta hyvä, ettei innostu. Ehtii se parempikin jalka kuntoutua. 

Jo ekana iltana Molly pissasi ulos. Kakkaa sain odotella keskiviikkoaamuun. Sen jälkeen on kakka tullut ihan ok. Ruoka on maistunut vähän huonosti. Herkut kyllä kelpaavat. Molly istuu ruokakupin ääressä, eikä ala syödä. Mutta siinäkin suhteessa jo vähän näkyy valoa tunnelin pässä. Olen laittanut kuppiin eri ruokaa, oikein herkkua. Kypsytin pannulla maustamattomia broilersuikaleita ja ai että on namia. Tänään lisäsi mukaan myös mahapyörykän. Sen tehtävänä olisi hoitaa koiran vatsaa, kun en tiedä, onko sillä maha kipeä vai mistä johtui syömättömyys.  Molly on aina ollut hyvä syömään. Uskon, että kun kuntoutuu ja saa enemmän liikuntaa, niin ruokakin maittaa. Nyt sen liikkuminen ulkona on hyvin minimaalista ja sisälläkään se ei kauheasti liiku. Eli ei kuluta energiaa eikä siis tule nälkä.

Illalla se jää karvaopetiin lattialle nukkumaan, mutta jossain vaiheessa se ilmestyy sängyn viereen. Havahdun ja nostan se viereen. Siinä se nukkuu aamuun asti.

Olen pitänyt Mollyn päällä sitä harmaata haalaria, joka peittää polven paremmin. Näin se voi olla ilman kauluria. Sillä on juoksut ja se nuolee pimpsaansa tämän tästä. Ei ole housuja, mutta ei tule sotkuakaan. Kaikki vaivat osuivat harmittavasti päällekkäin. Mutta ensi viikolla tulee juoksun alkamisesta kaksi viikkoa. Sitten alkaa juoksuvuoto hiljalleen vähentyä onneksi.

Greetan kanssa ollaan tehty ihan hyvä aamulenkki kahdestaan joka aamu. Kun pikkuneiti on seitsemän jälkeen hereillä ja ilmoittaa, että pissalle pitää päästä, pääseen Greettakin sen jälkeen omalle lenkilleen. Molly saa hyvää yksinoloharjoitusta. Se löyyy yleensä eteisestä makaamasta, kun tullaan kotiin. Minulla on mukana nameja ja Greetta seuraa välillä oikein hyvässä kontaktissa oikealla tai vasemmalla puolella. Ollaan tehty rallyjuttujakin matkalla. Ihmistenkin ohi päästään oikein hyvin namin kanssa. Mutta eräänä aamuna lähti pihalta pupu ja heti kohta toinen, joten silloin lähti Greetalla  lapasesta. 

Meidän piti mennä huomenna lauantaina Porvooseen, jossa Marjut olisi kisannut Greetan ja Terran kanssa, mutta Marjutille tuli oksennustauti, ja kisamatka peruuntui. Pitää keksiä huomenna jotain mukavaa. Kuulin äsken, että meidän alueella on joku pikkuchihu kuollut syötyään rotanmyrkksyötin. Täällä on siis joku sairas tyyppi, joka tällaista tekee. Pitää pitää silmät todella tarkkaan auki. Molly onneksi käy tällä herkellä  hädät tekemässä meidän talon päädyssä, ja Greettakin on kiinnostuneempi nameista kuin hajuista. Päiväretki tehdään muualle. Jatkamme tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti