28.4.2022

Mollyn elämää - ja vähän Greetankin

 Voi harmi, mitä kävi toko-treeneissä tiistai-iltana. Molly oli mukana ajatuksena tehdä sen kanssa vähän kapulan pitoa ja kaukokäskyjä, sopivia liikkeitä jalkavaivaiselle. Odotellessamme vuoroamme Molly hypähti kaksi kertaa Mariannea päin ja ehkä siinä kävi joku venähdys, sillä se oli kolmijalkainen sen jälkeen. Ei inahtanutkaan ja oli iloinen, mutta piti leikattua jalkaa ilmassa. Annoin illalla Metacalmia lääkkeeksi. Kaiken hyvän lisäksi Mollylla alkoi juoksu, jota se on jo jonkin aikaa selvästi tehnyt. Toinen juoksu. Se sai myös Bravecton punkkien varalta. ( Itselle tämän muistiin)

No, seuraavana aamuna heräsin kellon kanssa, että heti kahdeksalta soittaisin Sipooseen. Sain ajan kahdeksi ja sinne hurautettiin. Vähän jo siinä vaiheessa Molly oli satunnaisesti varannut jalallekin ja sisään mennessä meni ihan hyvin. Morelius väänsi ja käänsi polvea, paineli jalkaa ja varpaita. Hän ei löytänyt mitään vikaa jalassa. Eli polvi oli kunnossa edelleen. Hun helpotus. Saatiin ohjeeksi jatkaa kipulääkettä ja pitään koiran hyvin vähällä liikunnalla. Morelius totesi, että jalan lihakset olivat hyvin kireät. 

Ollaan sitten tehty vain sellaiset kävelyt, että koira tekee hätänsä. Tänä aamuna pistin viestiä ystävälleni, joka hieroo koiria, ja kyselin olisiko hänellä aikaa loppuviikosta koira hieroa. Ja tälle päivälle löytyi aika. Mentiin klo 12.30 Marvetiin ottamaan Mollyllle nelos- ja rabies-rokotukset.  Sitten suunnattiin Onnipetiin, jossa Jaana-hieroja jo odottelikin. Mollyn oikea puoli oli kauttaaltaan junntturassa, joten hieronta tuli tarpeeseen. Vasemmalla puolella ei ollut paljon sanottavaa, ja koira makasi välillä silmät kiinni ja nautti.

Jalkaa olen seurannut pitkin päivää. Välillä se menee kolmella jalalla, mutta olen huomannut, että kun jarruttaa talutushihnalla sen vauhtia, se käyttää molempia takajalkoja kyllä. Tätä oli syytä tarkkailla, sillä pitää soittaa huomenna Sipooseen ja varmistaa, että tässä kunnossa toinen polvi voidaan leikata. Toivotaan parasta. 

Greetan kanssa ollaan käyty jo jonkin aikaa yksin aamukävelyllä. Voi että se toimii hyvin. Minulla on nameja mukana ja nekös auttavat, kun ihmisiä tulee vastaan tai koira näkyy kauempana. Ollaan tehty myös vähän rally-temppuja matkan varrella. Haetaan hyvää mielentilaa hiljalleen. 

Käytiin tänään omassa hallissa vähän tekemässä rally-juttuja. Se, että mennään yhdessä halliin, on kovien kierroksien juttu Greetalle. Se vinkuu ja voihkii ja joudutaan odottamaan oven edessä jonkin aikaa, että edes ääni loppuu ja rauhoittuu jonkin verran istumaan. Tällä kertaa sisään mentyä lähdin kävlemään koira hihnassa mitään puhumatta isoa ympyrää. Greetta piippasi pitkään, mutta kulki mukana.Noin kymmenen minuuttia kuljettuamme se hiljeni. Sitten tehtiin vähän eteen seisomaan tuloa, eteen istumaan tuloa, puolten vaihtoja, käännöksiä ja peruutusta. Ääntä kuului, muttei ihan lapasesta lähtenyt. Tehtiin kaukokäskyt. Ne menivät nätisti. Luoksetulossa kierrokset karkasivat kattoon. Sen jälkeen taas käveltiin ilman talutushihnaa seuraten viitisen minuuttia. Kun koira oli rauhallisempi, lähdettiin pois. Tätä tullaan jatkamaan.

Kohta mennään nukkumaan.Toivotaan, että aamulla on Mollyn jalka taas reilusti parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti