27.9.2021

Oili Huotarin koulutus

 Unohtuipa raportoida näyttelyhuumassa. että Greetta oli Oilin toko-koulutuksessa viime tiistaina. Tehtiin meidän aika kahdessa osassa, sillä Willen pikkupentu tarvitsi huilausta välillä. Ollaan sovittu, että Molly ja Moi vuorottelevat niin, että molemmille tulee lyhyet pätkät. Eikä se ollut huono juttu Greetallekaan.

Ensin katsottiin Greetan peruutusta. Motoriikkani oli vaikeuksissa ja horjahtelin, kun piti hitaasti jalkoja liikuttaa taaksepäin. Mutta idea on se, että Greetta lähtee vasemman jalan mukana taakse päin ja pysähtyy jalan viereen riittävän taakse seisomaan. Sitten vedän oikean jalan vasemman viereen, otan ensin sillä askeleen ja sitten vasemman jalan liikkuessa Greetta lähtee taaksepäin riittävän pitkälle taas seisomaan. Näin tehdään askel kerrallaan. Joka pysähdyksestä palkka. Siinäpä sitä sitten. Idea on siinä, että koira oppii seuraamaan sitä vasenta jalkaa ihan vieressä. 

Toisella pätkällä halusin ohjeita uuden ohjatun noudon opettamiseen, nimen omaan siihen keskikapulaan. Koska Greetta kiihtyy leluista, tehdään namikupeilla ensin ja läheltä. Joka kupissa on nami. Koira läitetaan seisomaan selkä namikuppeihin päin. Sitten lähetetään käskysanalla ( Oililla NAPPAA) taakse. Pitää miettiä, käytänkö tuota vai keksinkö oman sanan. Kun suunnat alkavat olla varmat, laitetaan kapulat. Keskikapulan taakse namilätkä, ja nami on aina syötävä ennen kapulan ottamista ( mielentila nääs) ja pitää opettaa jollain sanalla koira palaamaan tiukalla käännöksellä ohjaajan luo. 

Koska meillä ei ole tällä hetkellä mitään asiaa mihinkään kisoihin ( paitsi Marjut saa mennä agikisoihin Greetan kanssa ja se on eri juttu), niin meillä on aikaa harjoitella näitäkin juttuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti