9.1.2019

No höh - ja talven ihmemaa

Kerkesihän sitä yhden päivän olla ilahtunut terveestä mummokoirasta. Iltayöstä ja yöllä Saaga halusi useamman kerran pissalle. Kolmen jälkeen nukuttiin sitten ihan tyytyväisinä. Aamulenkillä näin, että Saagan pissassa oli verta. Se lenkki loppui lyhyeen ja palasimme kotiin soittamaan eläinlääkärille Anjalaan. Sain kehotuksen ottaa pissanäyte ja tuoda se, jotta voidaan ottaa pikanäyte ja viljellä myös.
Ensimmäinen yritys isolla purkin kannella epäonnistui. Saaga meni pissalle sen verran syvään lumeen, että kun työnsin kannen sen pyllyn alle, siihen tuli pissan lisäksi lunta. Sitten odoteltiin tunnin verran ja tehtiin uusi yritys. Nyt saattelin Saagan tien toiseen reunaan, jossa oli aurattu ja sain kun sainkin pissaa, jonka kiireesti purkitin. Lähdettiin saman tien koko komppania ajelemaan Anjalaan pöpperöistä tietä, mutta jumalaisia maisemia sivumennen katsellen. Nyt on niin kaunista joka paikassa.

Pikatestissä stiksissä näkyi verta ja tulehdusta, joten Saaga sai saman tien pillerit mukaan. Ei ollut kallis keikka, vähän päälle 60 euroa koko juttu. Jos viljellyssä näytteessä näkyy jotain erikoista, tulee uusi lääke, mutta silti annettiin lääke mukaan, ettei koira joudu turhaan kärvistelemään vielä vuorokautta. Jo parkkipaikalla tungin tabletin suuhun ja tilanne on rauhoittunut ihan selvästi jo näin nopeasti. Saagalla ei juuri virtsiittejä ole ollut, joten toivon, ettei tämän jälkeen tulekaan. Sain Heiniltä hyvän vinkin aineesta, jota voi laittaa ruokaan ja joka ehkäisee virtsiittejä. Pitääpä käydä ostamassa.

Hetken huokaistiin kotona ja sitten lähdettiin ajelemaan Kotkan saarelle Sapokan puistoon oikein kamera kourassa, kun niin syyhytti näitä lumi-ihanuuksia kuvaamaan ja Sapokassa puita riittää.
Tässäpä saldoa siltä reissulta ja muutama muukin kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti