10.1.2019

Kaikki hyvin taas

Lääkitys puri Saagalla nopeasti, yö meni aivan onnellisesti sikeästi nukkuen ja kuorsaten meiltä kaikilta ja päiväkin on sujunut hyvin. Viljelyssä ei mitään uutta tullut ilmi, joten tämä lääkekuuri syödään loppuun. Hyvä hyvä.

Käytiin Greetan kanssa Haminan hallilla tokoilemassa Kyllin ja Ollin kanssa. Tehtiin tunnari ( ilman nauhoja), ohjattu nouto, seuruuta ja luoksetulo stopilla.

Tunnarissa oli viisi kapulaa, jossa oma keskimmäinen. Olin lähellä enkä tehnyt alkukääntymisiä. Kierrokset olivat sangen kovat Greetalla heti alussa. Ensin se kävi katsomassa kapuloita ja tuli pois. Kun käskin uudestaan, meni, maistoi omaa, tiputti, mutta kun kerkesin kehua, otti oman ja toi minun lähelleni. Vielä se kapulan helposti pudottaa, mutta en ole siitä huolissani. Kunhan se ensin tajuaa tuon tunnariliikkeen varmaksi, ei tuomisessa pitäisi olla mitään ongelmia.

Ohjatussa noudossa ensin kiinnosti keltainen läpyskä. Otettiin uudestaan. Kolme kapulaa oli laitettu, keskimmäinen metallikapula ( Greetan inhokki). Koira meni silti sille. Kutsuin pois. Tehtiin uudestaan läpyskälle meno ja jäin lähemmäs. Otin askeleen  kapulan suuntaan ja lähetin. Sitten Greetta lähti oikealle kapulalle ja toi sen. Tehtiin vielä toiseen suuntaan. Silloinkin Greetta meni ensin metallia katsomaan. Kun otettiin uudestaan, hyvin haki kapulansa. Liian kaukana eivät kapulat saa olla sivu- eivätkä taka-suunnassa vielä.

Seuruussa Kylli käskytti. Tein niin, että ensin sanoin lähdössä Sivu, pidin pienen tauon ja sitten vasta lähdin. Tauon aikana Greetta kohotti katseensa ja kontakti pysyi paremmin. Itse en katsonut sitä lainkaan, joten en tarkkaan tiedä, miten meni, mutta tuntui, että hyvin koira piti paikan ja Kylli sanoi, että varsin hyvä suoritus. Nämä liikkurointijutut ovat meille tosi tärkeitä ja se, että joku katsoo päältä ja teettää useamman kerraan sellaisia asioita, jotka menevät huonommin.

Luoksetulo tehtiin liikkeenä. Greetta jäi makaamaan, kutsuin ja huusin Seis. Siihen pysähtyi upeasti. Loppumatka tuli vähän hitaammalla laukalla. Pitää vielä paljon käyttää takapalkkaa, jolle vapautetaan, mutta myös etupalkkaa, ettei vauhti hyydy. Ja tosi paljon läpijuoksua.

Pienen kotihuilin jälkeen lähdettiin kaikki hallin metsään lenkille. Ennen lenkkiä tehtiin Greetan kanssa agilitya. Maltti oli yksi treenattava ja oma rittävän aikainen käskytys. Pitää pitää Gee tosi hyvin sivulla hallinnassa, kun on välisiirtyminen, ettei se pääse rallattelemaan omiaan ja nostamaan kierroksiaan kattoon asti. Kierrokset kun nousevat kattoon joka tapauksessa, kun koira alkaa tehdä rataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti