11.1.2019

Koulutuksessa

Tänään ajeltiin Greetan kanssa Strömforsiin Jessica Svanljungilta oppia saamaan. Heli ja Rosmo sekä Kylli ja Olli olivat myös mukana. Jokainen teki oman vuoronsa alussa kokeenomaisen setin.

Greetalla oli taas alussa eritoten Strömssi- ja vieras ihminen käskyttää-koomailua. Tämä näkyi seuruussa. Teki sen todella huonosti. Kunhan mukana hengaili. Ällässä oli temppuina seiso ja maahan. Seiso on Greetalla tosi varma, mutta se sitten istui sen osan. Maahan meni kyllä hyvin.
Ruutuun varasti (!!!) . Ikinä ei enne olen niin tehnyt. On tainnut neiti hyvin oppia sanan Käsky ja sen, että sen jälkeen pääsee vauhtiin. Ruutuun se meni reippaasti, mutta haisteli ruudussa olevaa teipin palaa, kun minä huusin odota. Meni maahan kyllä, mutta aika lähelle ruudun reunaa. Ohjaajan liikunta kohti ruutua ja poispäin ei hirveästi olla harjoiteltu. Koira nousi seisomaan, kun käänsin selkäni ja kutsuttaessa ajoi ohi. Näitä on vähän treenattu, enkä oikeastaan mistään ruutuun liittyvästä ole huolissani, vaikka se tekikin huonosti. Tunnarissa käännyttiin molemmat. Oli taas levällään useita kapuloita ( toinen kerta) ja vaikka Greetta selvästi merkkasi oman, ei se malttanut sitä kunnolla ottaa vaan jatkoi haistelemista, otti oman, pudotti ja jatkoi haistelemista, mutta lopulta toi oman lähelle. Niin vaiheessa tämäkin. Luoksetulossa Greetta teki taas hyvän stopin niin nopeasti, että liukui matolla eteenpäin. Lopputuleminen hitaammin, mutta laukalla. Ihan jees ottaen huomioon, miten vähän tätä on tehty. Suullinen käsky kyllä toimii oikein hyvin. Hyppynoutoa ei tehty eikä kaukokäskyjä, jotka ovat vasta alussa.  Sangen kaukana ollaan vielä mistään kokeen yrittämisestä tässä vaiheessa.

Tunnaria tehtiin hauskasti lopussa niin, että oma ja vieraat oli piilotettu puolikuun muotoisten merkkien alle. Merkeissä oli reikä ja Greetta haisteli ( nosework-tyyliin) reikiä ja selvästi löysi omansa. Sitten  paikkaa vaihdettiin ja hyvin löytyi taas. Sitten tuli muutama paljas kapula joukkoon. Greetta löysi oman kuitenkin. Kun omakin oli paljas - ja muutama muu - se oli vaikeaa.

Hohhoijaa! Töitä riittää kyllä. Aktiivisesti pitää treenata.
Huomenna menen kuuntelemaan Haminaan luentoa Koiran viretilasta. Kas, kuinka ajankohtainen aihe meille tämä onkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti