15.9.2016

Ohittamassa

Huomasin Homeetan facesivuilta, että joku kyseli, olisiko Kotkassa innokkaita ohitustreeniläisiä.
Ja koska neiti G on välillä sellainen pöhisijä, kun vastaan tulee toinen koira, niin päätin, että ohitustreeneihin mennään kolinapurkki taskussa ja huomautetaan, jos pöhinä alkaa.
Paikalle tulikin kaikkiaan kuusi koiraa, kaikki Marian opissa olleita.
Greetta lähti ensimmäisenä perropojan pariksi. Hihnassa. Vähän se tuijotteli korvat hörössä vastaantulevaa, mutta kun taskussa vähän purkkia ravistin, asento nöyristyi ja päätti mennä ihan rauhassa ohi. Takaisin tullessa meni vielä paremmin.
Toisella kerralla se sai olla irti. Parina oli lyhytkarvainen collie. Kuin varjo Greetta seurasi kantapäilläni eikä juuri katsellut toiseen koiraan päinkään ja paluumatkalla sillä oli suorastaan kiire autolle päin. Toisenkin kerran tehti irti ohitus, tällä kertaa parina corgi, sekin irti - ja ihan yhtä nöyränä mentiin ohi ilman että yhtään tarvitsi huomautella.
Mikä siis todisti, että Greetta saa paljon varmuutta isoista koirista ja silloin uskaltaa olla hyvinkin räyhäkäs, kun on tukea ja turvaa. Yksin on ihan nössö.
Hyvä treenit toden totta!

PS. Piti vielä kirjoittamani, että kaikilla koirilla sujuivat ohittelut hyvin. Yhden kerran joku lähti - ihan hyväntahtoisesti - kohti toista, tuli häädetyksi - ja varmaan otti opikseen. Muuten ei kuultu rähinää eikä nähty häiriköintiä, vaikka vaihdettiin pareja ja  toinen tai molemmat olivat irti. Aika vaikuttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti