11.9.2016

Ei mennyt ihan kuin Strömsössä

Toko-koe nimittäin.

Paikkaistuminen meni ihan hyvin. Friida oli vähän kääntynyt vinoon telttaa kohti ja liikuttanut tassua (!). Tarkka täti tämä Pirkko-tuomari. Siitä siis 9. Paikkamakuun alku meni tosi mainiosti, mutta kun liikkuri tuli edellisen koiran taakse ja sanoi:Käsky, Friida ampaisi matkaan. Tätä aletaan siedättää toden teolla. Vitonen sentään saatiin.

Seuraaminen oli vähän laiskanlaista ja huuhailevaa. Peruutus oli aika hyvä. Friida tökki käteen, josta ei tuomari tykännyt vaan mielsi sen käsitargetiksi (MIKÄ SE ON?). No, 6,5 pistettä sitten siitä. Seuraaminen oli tosi pitkä, ja liekö sillä vaikutusta sitten zetaan vai oliko ennakointia vai mitä, mutta Friida jätätti ennen käskyä eikä mennyt maahan. Muuten se teki oikein. Lisäksi se kahdessa mukaan ottavassa seuraa-käskyssä jäi paikalleen ja piti antaa uusi käsky. Pöh. Ollaan tätä kyllä treenattu ja hyvin on mennyt monta kertaa.

Sitten oli eteen meno tyhjään ja siitä ruutuun. Ollaan tätäkin treenattu targeteilla ja eteen meno on jo alkanut suoristua, mutta sen verran vinoon oikealle koira lähti, että meni ringin ohi. Pysäytin ja yritin saada sen rinkiin (tätä ei olla harjoiteltu), mutta koira tulkitsi käskyksi ruutuun, jonne se meni hienosti ja loppu sujui mainiosti. Nollahan siitä tuli.

Ohjattu nouto sen sijaan sujui mallikkaasti. Saatiin siitä seitsemän, en tiedä miksi, koska minun mielestäni oli ihan hyvä suoritus.

Luoksetulossa päätin kokeilla suullista käskyä seisomaan jäämisessä. Huono idea testata sitä kokeessa, kun ollaan vain pari kertaa treenattu. Mutta tässä katastrofissa sillä ei sen suurempaa merkitystä ollut. Joka tapauksessa huusin Seis, ja koira pysähtyi - JA KÄVI MAAHAN!! Liekö mieltänyt sen maahan käskyksi, kun yleensä se käsky on ollut suullinen. No, matka jatkui ja käskin maahan. Mitä tekee koira? JÄÄ SEISOMAAN!!!  Ja jälleen nolla pistettä. Ehkä tämä oli joku aivopieru, enkä ole asiasta järin huolissani. Harjoitellaan. Meinaan silti siirtyä suullisiin käskyihin.

Tauon jälkeen aloitettiin hyppyhässäkällä. Joka hässäkäksi jäi, sillä esteet vetivät koiraa puoleensa eikä päästy alkua pitemmälle. No, jatkamme treeniä. Tämä ON vaikea liike, oli monelle muullekin.

Sitten tehtiin tunnari, jossa löytyi oma. Taidettiin saada siitä kahdeksan. Oma löytyi aika nätillä etsinnällä.

Kaukokäskyissä tarvittiin toinen käsky maahan menoon. Koiran häntä heilui vimmatusti eli kierrokset olivat korkealla. Ja se sitten kostautui liikkumisena eteenpäin - ja jälleen kerran nolla.

Eli tuloksilla ei juhlittu. Tulevalla viikolla pitää vain yrittää tehdä joka päivä pikkutreeniä, sillä sunnuntaina Imatra kutsuu. Sen jälkeen seuraavaan toko-kokeeseen suunnataan vasta lokakuun lopussa, joten on aikaa rauhassa harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti