4.5.2014

Lits läts liitoa Pyhtäällä

Tänään oli Pyhtään agilitykisat. Tuomarina piti olla Markku Kaukinen, mutta vaihtui Allan Mattssoniksi. Koska Kouvolassa olin jo ollut Allanin radoilla, harmitti vaihdos, mutta tänään olin oikein tyytyväinen asiaan. Allanilla oli ihan kivat radat.  Nollakin oli yhden riman päässä tänään.
Vettä sateli koko kisan ajan, mutta vasta loppumetreillä alkoi sataa enemmänkin. Pieni sade ei niin paljon menoa haitannut.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata. Friida teki perinteisen vapaavalintaisen putken, ja näin rata hylkäytyi. On se kumma tyyppi. Olin pituuden oikealla puolella ja vedin oikealle, jotta pikkutyyppi menisi oikeaan putken päähän. Mutta ei. Kääntyi pituuden jälkeen hyvin päättäväisesti vasempaan putkeen, joka oli kauempanakin. HÖH!  Muurilla minun poispäinkäännökseni oli ihan vääräaikainen, joten Friida kiersi muurin eri puolelta, mutta ei se olisi mitään virhepisteitä tuonut. Aikaan Friida kyllä olisi päässyt.

Toisella radalla alitettiin ihanneaika, joka oli 42 sek. Hiukan vain, mutta alitettiin. Friida vietti sangen monta sekuntia puomin alastulolla. Yksi rima tippui alussa. Mutta nolla oli lähellä. Ja loppusuora oli upean irtoava.

Kolmannella radalla minun persjättöni ( jota en ollut suunnitellut tekeväni) oli ihan liian myöhässä, joten Friida meni vasemmalta puolelta tuomaria moikkaamaan. Niinhän se kävi Kouvolan kisoissakin Allanin luona. Joku siinä miehessä selvästi vetää Friidaa puoleensa. OU NOU.  Siitä ei tullut kieltoa, mutta aikaa kyllä meni. Puomin ylösnoususta tuli vitonen, kertoi tuomarinsihteeri Kati. Kepeille Friida ajautui väärään väliin ja aloitettiin uudestaan. Sekunteja paloi siinäkin. Neljä sekuntia tuli yliaikaa, eli jos virheitä eikä moikkaamista olisi tullut, oltaisiin tälläkin radalla päästy ihanneajan - 45 sek - alle.  Radan lopussa Friida suorastaan ärjyen tuli viimeisestä putkesta.

Onnistuin joka radan jälkeen siirtelemään käsiäni niin, ettei typykkä päässyt kuumissaan näykkimään. Hyviä ratoja tehtiin tänään.

FRIIDAN RADAT OVAT TÄSSÄ.

Kisoista ajettiin kotiin hetkeksi - siis puoleksi tunniksi - hengähtämään, sillä oli Saagan tokotreenin vuoro. Muuten olisin jättänyt treenin väliin, mutta kun ensi sunnuntaina on Kouvolassa Saagalla toko-kisat, niin pakko on treenata. Päätin, että jos mahdollista, tehtäisiin kisanomainen treeni. Mukana oli rasiassa Saagan iltaruoka superpalkaksi.

Paikallamakuu sujui oikein hyvin. Ennen yksilösuoritusta esittelin Saagalle superpalkan. Se oli virhe, sillä koiran kierrokset nousivat kattoon saman tien, se haukkui ja vinkui ja yritti joka liikkeen jälkeen karata palkalle. Rämmittiin liikkeet läpi. Lopuksi uusintana luoksetulo. Superpalkka oli minun takanani piilossa. Luoksetulo sujui toisella kerralla hyvin ja Saaga sai palkkansa. Mutta todella pitää miettiä, kannattaako tätä palkkaustyyliä enää harrastaa. Ainakaan niin, että ennalta esittelee, mitä odotettavissa on. Kylläpä tämän treenin jälkeen onkin tosi varma ja luottavainen olo. NOT!!!

3 kommenttia:

 1. Tsekkaas videosta kohta 0:22 ja laita pauselle. Friida on juuri tullut alas 4. hypyltä ja lähtee hyppy - pituus - putki suoralle. Mihin näyttää sun käsi ja yläkroppa sekä myös koiran kuono? ;)
  Väittäisin, että Friida lukitsee jo tuossa kohtaa väärän putken pään ja sen jälkeen on ihan se ja sama minkälaisia kevätjuhlaliikkeitä teet. Taika olisi (ollut) saada se ohjattua 3-4 väli niin, että se hyppää 4-hypyn selkeästi joi oikeaan suuntaan putkea ajatellen ja että sinulla on ohjaus jo tuossa vaiheessa sinne oikeana putken päähän.

  (joo-o, tiedetään. Helppo täältä on huudella...)

  VastaaPoista
 2. ... tai no. Itse asiassa se kyllä hyppää 4. hypyn oikeaan suuntaan, mutta ilmeisesti siinä vaiheessa tosiaan jo sun ohjauksesta lukee ja lukitsee putken pään ja koko hyppysuoran ajan korjaa linjaansa suoraan vasempaan putken päähän, vaikka sinä liikutkin koko ajan oikeaan. Se vaan on niin kovin hienosti oppinut tuon irtoamisen ja etenemisen! :D Sun tarttee siis oppia ohjaamaan tuommoisissa kohdissa toooodella ajoissa.

  VastaaPoista
 3. Niinpä tarvitsee. Tietysti myös vielä enemmän äänen käyttöä kriittisissä paikoissa auttaisi. Aikaisemmassa Manner-postauksessa oli todella haasteellinen putken pää, jonne ei menty ja jonka ohi päästiin, kun aloin jo hyvissä ajoin huutaa Friidan nimeä. No, arvaa huutelinko Pyhtäällä monta keraa. NO EN! :-9

  VastaaPoista