28.1.2014

Saaga kävi lääkärissä

Eilen töiden jälkeen lähdettiin Saagan kanssa kohti Kouvolaa, jossa on eläinsairaala Univet. Univet on kallis, mutta siellä on sellaista asiantuntemusta ja välineistöä, jota muualla näillä suunnin ei ole.  Minulle suositeltiin lääkäriksi Deivi Aljastetta ja hyvin perinpohjainen lääkäri hän tuntui olevankin.
Kerroin Saagan vaiheista ja vaivoista. Hän kuunteli, kyseli ja kirjasi asioita ylös. Saaga laitettiin unten maille, sillä siitä otettiin röntgenkuva, josta tutkailtiin sisäelimiä ja suolistoa. Lisäksi Saagasta otettiin joukko verikokeita ja lisäksi tutkittiin korvat, jotka voivat myös aiheuttaa maiskuttelua.
Tunnin odottelun jälkeen hieman pökkyräinen Saaga tuli takaisin ja lääkäri kertoi, mitä on tehty ja löydetty.

Röntgenkuvassa näkyi mahalaukussa kaasua. Ohutsuoli oli vähän paksuuntunut ja maksan reuna vähän pyöristynyt. Nielurisat olivat isot ja tulehtuneet ( selittää, miksi Saaga on ruvennut kuorsaamaan). Ne oli penslattu. Yläkorvat olivat olleet siistit, mutta karvakorva-Saagan alakäytävä oli täynnä karvaa ja mustaa mömmöä. Toisen korvan tärykalvossa oli reikä. Korvat oli putsattu perusteellisesti ja nyt sitten ruiskutetaan lääkärissä sekoitettua korvalääkettä kaksi kertaa päivässä molempiin korviin. Voi että Saaga sitä inhoaa. Verinäytteissä jotkut arvot olivat vähän koholla viitaten tulehdukseen. Suoliston ja vatsan tilasta kertovat verinäytteet menivät muualle analysoitavaksi, joten niiden tulokset tulevat myöhemmin. Saaga sai antibioottikuurin ja mahasuojalääkekuurin korvatippojen lisäksi. Ruokavalioon ei tarvitse tehdä muutoksia ainakaan vielä. Matolääkitys pitää antaa, kunhan tässä ollaan kuuri saatu loppuun. Ja 2-3 viikon päästä on kontrollikäynti, jolloin katsotaan, missä mennään ja mitä sitten tehdään, jos tarvitsee jotain tehdä.

Eli löytyi asioita, mutta vielä on monta juttua auki. Saa nähdä, mitä verikokeista selviää. Joka tapauksessa alkuun on päästy ja tavoitteena on, että Saagasta tulee oikeasti terve, eikä tuollainen epämääräisesti oirehtiva terveen oloinen.

Toko-kisat on Saagan osalta peruttu ensi viikonlopulta.

4 kommenttia:

 1. Voi Saaga poloinen! Voiko koiralla olla palleatyrä, silloinhan nousee mahahappoja suuhun!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi, että sellainen olisi näkynyt röntgenissä ja tuntunut käteenkin. En usko tuota.
   Jaana

   Poista
 2. Inhottavia tuollaiset epämääräiset oireet ja löydökset :( Toivotaan että vaivojen syy löytyy ja Saaga tulee kuntoon :) Rapsuja potilaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä epämääräisyys on kaikkein ikävintä. Olisi selkeä vaiva, sille selkeä hoito ja piste. Mutta kun ei.
   Potilas on ihan reipas onneksi.

   Jaana

   Poista