2.4.2013

Sentään pari tulosta

Eilen meni koko iltapäivä ja ilta reissulla Helsinkiin ja Purina-Areenan kisoihin. Eijan ja Sabi-koiran kanssa suunnattiin kerrankin yhdessä kisaamaan. Sekös on hauskaa, että kisareissulla on seuraa. Menee matka paljon mukavammin ja pystyttiin kuvaamaan toistemme radatkin. Ihan opetusmateriaaliksi itselle. Huokaus.

Tuomarina toimi Anne Viitanen ja keskimmäisellä radalla oli tuomariharjoittelija, jonka nimeä en muista. Aloitettiin hyppyradalla, joka oli oikein kiva. Turhaan kiirehdin putken jälkeen ja vedin koiran hypyn ohi ja tekemään väärän hypyn. HELPOSSA paikassa - perhana!!! Muuten rata oli mitä mainioin. Mutta hylky.

Toisella radalla jälleen hätiköin. Ohjasin koiran huonosti muurille, kun mulla muka oli kiire kohti keinua. Virhe, PAHA virhe. Tuli kielto. Jälleen HELPOSSA paikassa. On se niin merkillistä, että meikä töppää juuri niissä helpoissa kohdissa. Viitasen Anne juoksutti tuomarin vielä kertomaan, että puomin ylösnoususta tuli vitonen. Nauhalta näkyy, että Friida ei hyppää, mutta ehkä askellus ei osu. Tämä on juttu, joka sylettää joka kerta. Minusta on erinomaisen epäoikeudenmukaista, että puomin ylösmenokontakti on kaikilla kokoluokilla samanlainen. On ihan eri mini-koiran mennä ylös ja osua kontaktialueelle kuin isolla koiralla. Kertakaikkiaan KIELTÄYDYN ( tuleepa tänään paljon isoja kirjaimia :-)  pysäyttämästä koiraa millekään ylösmenolle. Eli radalta kymppi. Alle ihanneajan kuitenkin.

Kolmannella radalla olin jo väsynyt, ja jälleen ohjasin huonosti. Kymppi minulle ja Viitaselta vitonen TAAS puomin ylösmenosta. Mikä oli kyllä turha vitonen, sillä itse näin, että Friida osui kontaktille, eikä se taaskaan hypännyt. Olin vielä hiisi vieköön jarruttamassa sitä putken päässä ja sihisemässä jarrutusääntä. Mutta eipä sillä sinänsä merkitystä ollut, kun virheitä oli jo alla.

LINKKI FRIIDAN RATOIHIN ON TÄSSÄ

Mutta vaikka taas oma ohjaus petti, niin kyllä minä pikkuhiljaa osaan jo edes jollain lailla tuota koiraa ohjata. Se minua hivenen lohduttaa.

Assilla ja Saagalla oli pitkä päivä kotona. Maiju kävi niitä ulkoiluttamassa. Olin jättänyt koirien ruokakupit pöydälle, että Maiju antaa ne käydessään. Ja kerroin, että makkaraa voi jääkaapista lisätä nappuloiden päälle. Maijulta tuli viesti, että toinen nappulatankki oli kaadettu, eikä hän sitten makkaraa kaivellut, kun ei tiennyt paljonko koirat olivat syöneet. No, heti tiesin, että Saaga oli ollut asialla. Assi ei mitään tankkeja kaatele. Eikä varmaan ollut edes nappuloihin koskenut. Aamulla sitten eräs ässällä alkava kakkasi kelpo läjiä useampaan otteeseen. Sillä taisi eilen olla onnenpäivät.

Hyvä, että jollain. :-)

6 kommenttia:

 1. Hyvännäköistä menoa teillä! Ja kadehdin, miten hienosti Friida istu lähdöt paikallaan. Kunpa me päästäisiin joskus yhtä hienoihin lähtöihin.

  Jos sinä manaat kaikkien kokoluokkien yhtäläistä kontaktia, niin minä manaan kaikkien kokoluokkien samaa ihanneaikaa. Ne on meille tiukka paikka. Ja harmillista, että kireillä ihanneajoilla karsitaan agilityrodut nopeasti vain tiettyihin rotuihin.

  Mutta totta se on, että ylösmenokontaktilla ei juurikaan minikoiralle satu virheitä, ainakaan kovin helposti. Eikä tuomarit taida edes syynätä niitä. Mutta alastulon pystyy kyllä tappijalkakin hyppäämään ohi, aivan kevyesti. Sen olen viime aikoina oppinut :)

  VastaaPoista
 2. Joo,alasmenokontaktin vaatiminen on ihan järkevä turvallisuusseikka ja se voi minun puolestani olla samanlainen kyllä. Mutta onko ylösmeno vaarallinen, sitä voi miettiä. Ja kyllä minusta kaikilla roduilla tasapuolisesti pitäisi olla mahdollisuus mennä täysiä puomille, kun menee siististi, niinkuin Friida meni molemmilla agiradoilla.

  VastaaPoista
 3. Oikein nättiä ja hallittua menoa tällä kertaa! Ja tosiaan, pienestä oli kiinni kaikilla radoilla. Noi kiellot tuli mun silmään kaikki niin, että kiiruhdit koiran edelle ja sulla jäi käsi alas eli mikään ohjaus ei oikein ollut päällä, jolloin Friida juoksee sun luo. Eli merkkaa selvemmin! :) Tuo viimeisen radan puomin ylösnousu - olisko mahdollista, että vitonen olisi tullut koiraan koskemisesta? En siis meinaa, että olisit koskenut, vaan että tuomari saattoi tulkita sinun koskeneen, siltä se ainakin mun silmään näytti, kun Friida kävi niin lähellä sinua kääntymässä. Tuomari on vielä sun selän takana, joten saattoi hyvin näyttää hänestä, että käänsit koiran puomille kädellä...

  VastaaPoista
 4. Juuri näin. Esim. A:lla ei riitä, että huutaa kiipee, ellei ole itse koiran takana. Silloin se kyllä hakee esteen, mutta ihan turhaan kiirehdin enkä ohjannut. Huokaus. Kaikki virheet olivat turhaa kiirehtimistä seuraavalle esteelle, eli tarkkuutta ja malttia mulle. Minä kyllä tulkitsen viittauksen nimenomaan puomin kontaktiksi. Olin sen verran kaukana koirasta kuitenkin. Anne Viitanen varmaan ensi mietti ja sitten veikkasi, ettei osunut. Sitähän on kuitenkin aika vaikea nähdä.
  Kouvostolassa jatketaan lauantaina. Onnea matkaan sulle ja Pasolle.

  VastaaPoista
 5. Voi harmitusta! Mutta todella hienoa menoa monissa paikoin eli kyllä se sieltä tulee.

  VastaaPoista
 6. Olipa tosi sujuvaa menoa, vaikka nollia ei tullutkaan. Mutta ei se kaukana ole, niin hyvin teillä yhteistyö pelaa. Ylösmenokontaktit on sanonko mistä......

  VastaaPoista