5.3.2013

Loma tuli ja meni

Talviloma on vietetty - ja uutta odotellaan. No, pässiäiseen on vielä sen verran aikaa, ettei henkeä kannata pidätellä odotellessa.

Ihania keväisiä päiviä oli loman aikana. Aurinko paistoi ja lumi suli lotisten. Kun täällä Kotkan nurkilla lunta riittää, niin jäihän sitä vielä hangiksi asti, mutta jouti vähän vähetä. Ja tiehuoltokin ryhdistäytyi ja keräsi pois isoja kasoja liikennettä haittaamsta.

Lomalla ei sen kummempaa saatu aikaan. Käytiin vähän treenailemassa. Friidan tokotreenit olivat torstaina ja VIHDOIN se osasi tehdä hyvällä asenteella ja ihan oikein Saijan tekemän tunnarin. Homma etenee. Seuraamisessa saatiin käännösharjoituksia. Niitä ollaan tehty täällä kotonakin, ja hallilla myös.

Viikonloppuna käytiin isää ja äitiä moikkaamassa Lappeenrannassa, ja sunnuntaina kisattiin kahden kisan verran siellä. Hyppikseltä tuli vitonen ja agilityradalta perinteeksi tullut hylky. Friida tekee ihme kieltoja nykyään vierailla putkilla. Toisella kerralla käskiessä menee ihan reippaasti, mutta ekalla kerralla menee ohi. Pöh! Mikkilän Sarilla oli kyllä oikein mukavat radat.

Eilen oli Friidan omien agsatreenien vuoro. Tehtiin tällaista rataa:

Friida kesti tosi hyvin sen, että suuntasinkin 8-hypyn taakse enkä saatellut sitä kepeillä. Hyppy 17 meinasi olla ongelma, kun en meinannut ehtiä sitä ohjaamaan. mutta kun rohkeasti lähetettyäni Friidan hypylle 14 ohjasin sen kaukaa seuraavalle hypylle ja samalla painoin täyttä laukkaa kohti hyppyä 17 ehdin kuin ehdinkin ohjaamaan ja vetämään koiran hypylle 18 ja siitä eteenpäin. Putkihässäkkä 9-11 vetämällä oli minun heikko lenkkini myös. Toki siinä olisi ehtinyt vaihtaa puoltakin  ja ohjata toisella lailla, mutta kun vetämistä tulee harrastettua vähän, treenasin sitä - ja havaitsin taitoni aika huonoiksi. Eli lisää treeniä tarvitaan.  Hyvä oli treeni joka tapauksessa ja Friida teki tosi hyvin hommia.

Eilen ja tänään ollaan käyty hallilla Saagan ja Friidan kanssa tokoilemassa. Saagan vauhtia olen yrittänyt lisätä namipurkin avulla ja ainakin luoksetulossa ( pääasiallisesti tehdään läpijuoksuja) vauhti on jo laukkaa. Mutta koska Saagan nykyinen laukka ei ole sellaista kuin nuorempana, sain lomalla aikaiseksi varata ajan osteopaatille. Maaria Kaiperlalle ollaan menossa huhtikuussa. Saas nähdä, mitä hän Saagasta sanoo. Minulla itselläni on käsitys, että jotain on vielä Saagasta löytymättä. Tokosta vielä sen verran, että - uskallanko sanoakaan - kaukokäskyt alkavat olla jo aika hyvässä kunnossa.

Assille on tullut kuonoon joku outo patti. Vaikuttaa, että se ei ole kipeä vaan ennemminkin kutiava. Yritin tänään saada eläinlääkäriaikaa, mutta palaavatten vasta huomenna lomalta, joten yritän huomenna uudestaan. Totesin myös, että Assin nelosrokotus on mennyt vanhaksi ( huono omistaja - hyi) joten sekin pitää sille saada. Taitaa olla Passisen viimeinen nelonen.

2 kommenttia:

  1. Käytiin Siirin kanssa Kaiperlalla pari viikkoa sitten. Siirin lantio oli todella vino ja se oli myös todella jumissa vähän joka paikasta. Kolme päivää käsittelyn jälkeen Siiri piristyi ihan silmissä ja se on nyt ihan kuin eri koira. Koko alkuvuoden kestänyt apaattisuus mikä johtui todennäköisesti osin valeraskaudesta ja osin jumeista rangassa, on poissa ja neiti viilettää taas innosta puhkuen ulkona ja leikkii kavereiden kanssa. Eli ainakin meillä osteopatiasta oli todella suuri apu ja uusi aikakin on jo varattuna. Hyvä että varasit Saagalle ajan.

    VastaaPoista
  2. Kiva tietää. Ja hauska kuulla, että vauhtia riittää Siirillä taas.

    VastaaPoista