3.9.2012

Treeni-ilta kroatialaisittain

Annukka oli saanut treeni-idean Syysskabojen Zeljko Goran radasta, joka näennäisestä helppoudestaan huolimatta oli tuottanut päänvaivaa yhdelle jos toiselle.  Radat olivat kivat ja opettavaiset.

Ensimmäinen treeni on tässä. 

Jätin Friidan istumaan ykkösen taakse, menin melkein putken loppuun vasemmalle puolelle ja odotin, kun koira meni putkeen. Hyvin Friida tuli ja melkein meni nelosputkeenkin, mutta kun ohjaus loppui liian aikaisin, kääntyi pois. Eli tarkkuutta minulle putkiohjaukseen.  Muiden radoista sain mallia siihen, että vein putken 9 vasemmalta puolelta ja näin sain koiran kymppiputkeen. Loppu meni sujuvasti. 

Toisella kerralla sain ohjeen jäädä putken 3 alkupäähän ja lähteä liikeelle, kun koira on aloittanut lähestymisen. Näin Friidaan saatiin vielä lisää vauhtia, vaikka se ensimmäisellä kerrallakin tuli vauhdikkaasti. Tällä kertaa näytin putken 4 hyvin ja sinne sujahti.  Sain myös käskyn myös hidastaa putken 6 aikana, jotta koira pääsee edellä hypylle ja jäin näin kauempaa ohjaamaan kasihypylle. Sain etumatkaa ja vielä paremmin ehdin ohjata kymppiputkeen, kun luotin koiran toimivan kauempaakin. Hienosti sujui.

Toinen treeni samalla pohjalla

Nyt sain ohjeen mennä putken 3 loppupäähän, jarrutta koiraa ennen putkeen 3 menoa ja kun koira näkyi putken toisessa päässä, silloin alkoi ohjaus hypylle 4. Minun piti jäädä riittävän kauas hypystä ja muistaa olla jo kääntyneenä menosuuntaan, niin Friida kääntyi todella tiiviisti ja meni putkeen 5. Putkesta tullessa minun piti sanoa Friida, hyppy  riittävän etäällä hypystä 6 ja kääntää sille selkäni, jolloin Friida kääntyi taas tosi hienosti. Ekalla kerralla käskytys oli aivan liian myöhässä ja Friida teki hyvin laajan kaarroksen. Jatko sujui tosi hyvin ja hypyltä 13 Friida irtosi pimeään putkeen aivan mahdottoman taitavasti. Näin sain aikaa siirtyä putken 14 ohi ja taas minun piti luottaa koiraan ja ohjata kauempaa, jolloin Friida kääntyi hienosti ja suuntasi putkeen. Sitä piti tsempata putkessa ollessa, sillä jäin putken 17 alkupäähän odottamaan Friidaa, joka kääntyi hyvin hypyille.  Ekalla kerralla ilman tsemppausta se tuli putkesta takaisin.

Eli taas opetuksena oli hyvät ennakoivat käskyt ja koiran taitoihin luottaminen. Friida oli taas ihana ja vauhtia riitti. Ensi maanantaina onkin sitten maanantairyhmien järjestämät möllikisat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti