12.9.2022

Paljon on tapahtunut

Vaikka mitä on tässä välissä tapahtunut enkä tiedä, muistanko edes kaikkea, mutta kirjoitetaan päällimmäiset ja kuvia sitten, kun jaksan kuvia käsitellä ja kerätä. 

Aloitetaan Mollysta.

Molly on elokuussa käynyt paljon Hyvänmielen koirakeskuksessa. Se on käynyt vesijuoksumatolla useita kertoja. Se on käynyt myös koirauimalassa Greetan kanssa muutamia kertoja. Se on käynyt hierottavana ja fyssarilla saamassa ohjeita. Oikea polvi on napakka ja hyvä. Viimeksi leikattu vasen polvi liikkuu pois paikaltaan ja jalka kääntyy ulospäin. Siksipä kävin syyskuun alussa Moreliukselle polvea näyttämässä ja hänkin totesi, ettei ole hyvä. Kun polvilumpio meni sisään päin ja sitä kiristettiin, hän totesi, että ura, jossa lumpion pitäisi olla, ei ole täydellinen, mutta kelpaa. No, nyt lumpio pompsahtaa ulospäin, eli operaatiossa, joka on 15.9. eli tämän viikon torstaina, kajotaan luuhun ja kaivetaan uraa syvemmäksi. Sen jalan kanssa aloitetaan siis alusta. Hiukan masentaa koiran puolesta, mutta korjattava on ja siispä on vain kestettävä tämäkin juttu. Onneksi Molly on ollut todella reipas potilas aiemmissa operaatioissa ja toivottavasti sen sielunelämä kestää tämänkin.

Ollaan Mollyn kanssa tokoiltu ja rallattu kesän aikana. Oilillakin käytiin ja huomenna mennään taas. Eivät nämä meidän toko-jutut oikein vauhdilla etene operaatioiden takia,mutta kyllä se vanhat jutut muistaa jo aika kivasti.

Sitten Greetta.

Tehtiin elokuun lopussa pitkä ajo Rovaniemelle agility SM-kisoihin, joissa Greetallakin oli osallistumisoikeus. Molly oli turistina. Kirjoittelen tästä kisasta myöhemmin. Mutta iso juttu oli se, että siellä oli mittaustilaisuus ja Greetasta saatiin kolmen tuomarin mittauksilla taas mini. Koska on kyseessä koira, joka täyttää seuraavaksi jo kahdeksan vuotta, sen aktiiviura voi jatkua pitempään mini-korkeuksilla ellei mitään muuta tule. Oli kyllä hieno reissu, mutta todella rankka. Minulla meni seuraava viikko toipuessa.

Eilen oli oman seuran agi-kisat ja Greetta osallistui ekan kerran miniluokassa. Siellä oli kaikkein eniten kisaajia ja aika kovan luokan kisaajia olikin, Odotukset eivät olleet suuret. Mutta Greetta meni lujaa. Ekalla radalla tuli vitonen puomin kontaktista, mutta sijoitus viides hyvällä ajalla. Toisella radalla sitten tuli JYTKY. Greetta voitti sen kilpailun ja sai toisen agilitysertin. Aivan huippuhienoa. Marjutin oma koira tuli toiseksi eli tuplavoitto Marjutille. On hän melkoinen pinkoja. Kolmas rata oli hyvä hylky, kun Greetta jätti takaakierron paluuhypyn hyppäämättä. Marjut ei huomannut, joten painelivat lujaa loppuun asti hyvällä ajalla. Videot tulevat myöhemmin.


                                               Hymytyttö Greetta


1 kommentti: