26.10.2020

Silmävaivaa ja rallypäätös

 Saaga, tuo suloisesti nukkuva mummokoira, tässä lepäilee eri asusteissa,. asennoissa ja paikoissa.


Ostin Greetalle tuon takana näkyvän pienen pinkin karvapetin. Greetta ei siihen suostu,mutta Saaga kävi makailemassa. Oli sille kyllä pieni. Kyllikki lahjoitti Saagalle isomman, kun hänen koiransa taas olivat käyttäneet leikkikaluna tuota isoa. Saaga makaili jonkin verran, mutta pääsääntöisesti sohva ja lattia ovat sen juttuja. Niinpä palautin  petin viime viikolla takaisin.Saagalla oli silmätulehdus, johon se sai tippoja ja viime viikon loppupuolella lopetin tippojen antamisen, kun silmä näytti hyvältä. Mutta hupsista hei. Perjantai-iltapäivällä ulkona hihnassa ollessamme jotain kävi ja Saaga rupesi huitomaan oikeaa silmäänsä ja siristelmään sitä. Näki, että on kipeä. Kotona laitoin vanhoja tippoja ja ajattelin ensin, että jos niillä pärjättäisiin. Mutta ei tuntunut auttavan. Kaikki Kotkan eläinlääkärit olivat jo viikonloppua viettämässä, mutta huomasin netistä, että Porvoon Avec oli kahdeksaan asti auki. Kello puoli kuusi soitin sinne ja saman tien startattiin. Kolmessa vartissa oltiin Porvoossa ja Saaga pääsi heti lääkärille. Minä en päässyt, koska korona, mikä oli vähän ikävää. Saagalta oli otettu kuume, ja sillä oli vähän lämpöä, mutta voi olla stressiperäistä. Silmässä oli haava, joten ne vanhat tipat olisivat olleet myrkkyä, jos olisin niitä jäänyt tiputtelemaan. Luomi oli rullautunut sisään päin ja sitä kuulemma on syytä miettiä, että pitääkö sitä leikata, ettei se hankaa silmää. Saaga sai uudet tipat ja geeliä silmään laitettavaksi. Lisäksi sain ohjeen antaa kipulääkettä. Saagan taudit huomioiden Panadolia 10mg per painokilo. Jälkitarkistukseen pitää mennä. Mietin, menenkö Aveciin vai varaanko ajan Oiwalliseen. Surkuhupaisaa on, että lopetin Saagan vakuutuksen syyskuun loppuun, kun tuntui että verikokeilla selvitään. No, nyt jo toista kertaa käydään silmiä hoidattamassa. Mutta ei kumpikaan keikka ollut hirveän kallis. Satalappusella selvittiin molemmilla kerroilla. Rahaahan se on sekin, mutta silti ei tuntunut riistomeiningiltä.


Koska kaikki apteekit olivat kiinni, annoin sekä illalla että aamulla yhden Rimadylin Saagalle. Sen jälkeen on saanut puolikkaan Panadolin. Kotona oli kauluri ja Saaga osaa sen kanssa oikein hyvin toimia.

Aamulla silmä jo oli selvästi aukinaisempi.


Ulkona ei kauluria pidetä, mutta viikonloppu kyllä pidettiin kauluria sisätiloissa.Pikkuisen taitaa kaulus harmittaa, mutta ei se sitä ole yrittänyt pois huitoa.


Eilen illalla se sai jonkin aikaa olla ihan ilman kauluria, kun silmä näytti jo aika hyvältä.

                                                               - Aah onnea!

Vatsa on taas ollut jo jonkin päivän kunnossa. Taas tällä kertaa tarvittiin useamman päivän Tylosin-kuuri.
 

Greetta osallistui lauantaina seuran järjestämään rally-mölli-kisaan mestariluokkaan. 

 


Se aloitti ( minun toiveestani) luokkansa, kun minulle oli tiedossa koko päiväksi talkoohommia. Kamerasta akku loppui kesken. Tässä kuitenkin videota suorituksesta.

Vinkunaa ja keskittymättömyyttä. Tyhmiä virheitä. Huono fiilis tuli itselle tehdessä, joten sekään ei auttanut. Saatiin tulos, muttei tullut sellaista fiilistä, että kyllä me osataan. Siispä kotona peruin meidän paikkamme Lappeenrannan rally-piirimestiksiin. Ei olla sinne valmiita. Sen sijaan lähden - jälleen- eräälle koirakouluttajalle  toiveena saada apua virejuttuihin. Siitä lisää, kunhan olen siellä käynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti